Cezaevinde Arı Yetiştiriciliği Kursu Verildi

Cezaevinde Arı Yetiştiriciliği Kursu Verildi
Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Çal B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eğitim salonunda 27 tutuklu ve hükümlüye "Arı Yetiştiriciliği Kursu" verdi.Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvan...

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Çal B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eğitim salonunda 27 tutuklu ve hükümlüye "Arı Yetiştiriciliği Kursu" verdi.

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından toplumu çeşitli kesimlerine yönelik meslek edindirme ve istihdam amaçlı kurslar verilmeye devam ediyor. Son olarak Çal İlçesi B tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu eğitim salonunda 27 tutuklu ve hükümlüye yönelik, Arı Yetiştiriciliği Kursu düzenlendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, "Bizlerin yalnızca tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyette bulunan üreticilerimize hizmet verdiğimizi düşünebilirler.Ancak görüyorsunuz ki burada kalan mahkum kardeşlerimize de buradan çıktıkları zaman toplumsal hayata daha çabuk adapte olmaları açısından bu tür kursları düzenliyor ve destekliyoruz" dedi.

Kursun açılış töreninde konuşan Çal Cumhuriyet Savcısı Ümit Murat Ülker ise, "Arıcılık kursumuzla cezaevinde kalan arkadaşlarımızı meslek sahibi yapmak istiyoruz. Buradan ayrıldıktan sonra kendilerine ve ailelerine gelir sağlayabilecek bir meslek sahibi yapmak istiyoruz. Bu kurstan alacakları belgelerle değişik kurum ve kuruluşlardan kredi, teşvik ve destek almanız daha kolay olacaktır. Hepinize kursta başarılar dilerim" dedi.

Arıcılık Uzmanı Selim Dutar tarafından verilen eğitimlerde kursiyerlere arıcılık teknikleri ve uygulama alanları, ballı ve polenli bitkilerin çiçeklenme ve arıların istifade zamanları, arı ürünleri ve hasat zamanları, Arıları yönetme ve çoğaltma yöntemleri, arıcılık ve malzemelerin tanıtımı, hasat, pazarlama gibi konularda bilgiler verildi.

DENİZLİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ ÇAL B TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU EĞİTİM SALONUNDA 27 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜYE ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.