Cezaevindeki Öğrenci Hükümlülere Kötü Haber

Cezaevindeki Öğrenci Hükümlülere Kötü Haber
Ula açık Cezaevinde kalan ve gündüzleri cezaevine 100 metre uzaklıktaki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören 14 hükümlü, cezaevinin taşınacak olması nedeniyle okullarını yarıda bırakma tehlikesi ile karşı kar

- Ula açık Cezaevinde kalan ve gündüzleri cezaevine 100 metre uzaklıktaki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören 14 hükümlü, cezaevinin taşınacak olması nedeniyle okullarını yarıda bırakma tehlikesi ile karşı karşıya.

Ula Açık Cezaevinde kalan 14 hükümlü Ula’da, 2 hükümlü ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi merkez kampusünde öğrenim hayatını sürdürdüğü öğrenildi. Kapanacak olan Ula Açık Cezaevinde kalan yaklaşık 65 hükümlünün Menteşe ilçesindeki Çaybükü açık cezaevine taşınacağı öğrenildi.

Çoğunluğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Ali Koçman Aracılık Meslek Yüksek okul öğrencisi olan hükümlülerin cezaevinin taşınmasından sonra taşındıkları cezaevinin okula uzaklığı nedeniyle okula devam etme şanslarının bulunmadığını söyleyen öğrenci arkadaşları, “Cezaevinde kalan ve aynı sınıfta okuduğumuz arkadaşlar cezaevinin kapanacağını söylediler. Cezaevinin kapanması nedeniyle taşınacakları cezaevinden okula gelmeleri çok uzak olması nedeniyle mümkün değil. Okuyan arkadaşlarımızın içinde maddi durumları iyi olmayanlar var. ÖSYM eğer üniversite sınavlarına giriş belgesi izni veriyorsa, diğer yetkili kurumların da okumalarına yardımcı olması gerekir. Bizim bölümde okuyan arkadaşların sayısı bir hayli yüksek. Bölümde öğrenci sayısı da azalacak. Cezaevinin kapanması ile arkadaşlarımızın mağdur olmalarını istemiyoruz” dediler.

Ula Açık Cezaevinde kalan ve sadece okumak için naklini İzmir’den yaptıranların da bulunduğunu söyleyen öğrenciler, “Cezaevi ile okulumuz arası yaya olarak 4-5 dakika sürüyor. Eğer amaç hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak ise bundan daha iyi fırsat olmaz. Cezaevinde kalan, ilkokuldan sonra ortaokul, lise ve ardından üniversiteyi kazanan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın okuma şevklerinin kırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililer, ya cezaevini kapatmasın ya da bu arkadaşlarımız için taşınacakları cezaevinden okula servis koysun” dediler.

CEZAEVİNDEKİ ÖĞRENCİ HÜKÜMLÜLERE KÖTÜ HABER

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.