Cezaevinden çıktı intihara kalkıştı

Cezaevinden çıktı intihara kalkıştı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde HDP'li milletvekillerine hakaretten 30 ay hapiste yatan şahıs, cezaevinden çıktığı gün 6 katlı binanın çatısına çıkarak...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde HDP'li milletvekillerine hakaretten 30 ay hapiste yatan şahıs, cezaevinden çıktığı gün 6 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

Karedeniz Ereğli ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Sedat Balaban, 2014 yılında HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'a hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında açılan davada 30 ay hapis cezası aldı. Üzerine Türk bayrağı giyerek cezaevine giden Balaban, cezasını çekip çıktığı gün Orhanlar Mahallesi'ndeki 6 katlı iş merkezinin çatısına çıkıp intihara kalkıştı. Aşırı alkollü olduğu öğrenilen ve çatıda alkol almaya devam eden Balaban, "Ölen asker, ölen polis bizim canımız" diyerek etrafa küfürler savurdu. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri hazır beklerken, itfaiye ekipleri hava yastığı açtı. Polis ekipleri ise binanın etrafını boşalttı. Etrafta toplanan kalabalık yaşananları meraklı gözlerle izlerken, bazı vatandaşlar cep telefonları ile görüntü ve fotoğraf almaya çalıştı.

Polisin ikna etmeye çalıştığı Sedat Balaban, çatıya gazeteci gelmesini istedi. Bu sırada çatıya çıkan Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri küçük, Balaban'ı gazeteci ile konuşurken bir anlık dalgınlığından faydalanıp üzerine atlayarak içeri aldı. Emniyet Müdürü Fahri Küçük tarafından sakinleştirilen Balaban, Küçük'ün makam aracı ile karakola götürüldü.

Sedat Balaban'ın daha önce de birçok defa intihar eyleminde bulunduğu öğrenildi.

Cezaevinden çıktı intihara kalkıştı

Cezaevinden çıktı intihara kalkıştı

Cezaevinden çıktı intihara kalkıştı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.