Chp Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu:

Chp Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, “Erdoğan, öncelik verdiği paralel mücadelede en sadık ortak Davutoğlu’nu gördüğü için görev vermiştir” dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, “Erdoğan, öncelik verdiği paralel mücadelede en sadık ortak Davutoğlu’nu gördüğü için görev vermiştir” dedi.

CHP'li Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta Türkmen kasabası Emirli'nin kurtulduğunu belirterek, hükümetin buraya yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Türk Musevi cemaatinin açıklamasına değinen Loğoğlu, toplumda Türkiye'yi ilgilendiren, azınlıklara ilgili hedef göstermenin Türk toplumuna yakışmayacağını vurgulayarak, “Çağrının önemle dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı dönemiyle ilgili eleştirilerde bulunan Loloğlu, şunları dedi:

“Dışişleri Teşkilat yasasını köklü değişikliklere tabi tutarak, Cumhuriyetin en seçkin kurumlarından biri olan Dışişleri Bakanlığı’nı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arka bahçesi haline getirmeye çalışmıştır. Meslek dışı Büyükelçi sayısı Davutoğlu döneminde Bakanlık tarihinin en yüksek noktasına ulaşmıştır. Bakanlığa yeni alınan memurların kalitesinde düşüş yaşanmıştır. Siyasal duruş, liyakat ve performansın önüne geçmiştir. ‘El-kaide terör örgütü değildir’ diyen birisi hala büyükelçilik yapabilmektedir. Türkiye bölgesinde ve dünyasına yalnızlaştırılmış, itibarsızlaştırılmış, sesi duyulan fakat sözü dinlenmeyen bir ülke haline gelmiştir. Panislamist dürtülerden hareket eden bir anlayışla Sayın Davutoğlu Türkiye’yi Avrupa Atlantik camiasından uzaklaştırılmış, Müslüman coğrafyasında istenmeyen ülke ilan edilmiştir. Bugün Türk vatandaşları Libya’dan kovulmakta, Yemen’de dışlanmakta, Mısır’da istenmemektedir. Lider oyuncu kurucu olduğunu iddia ettiği coğrafyada vatandaşlarımız güven içinde değildir.”

Dış politikada Erdoğan ile Davutoğlu’nun ortak olduğunu ifade ederek Loğoğlu, “Erdoğan, öncelik verdiği paralel mücadelede en sadık ortak Davutoğlu’nu gördüğü için görev vermiştir. Davutoğlu, Erdoğan’ın güvenini kazanmış ki, bu görev kendisine verilmiştir. İşlenen ve işlenecek suçlara göz yumması beklenen Başbakan’dır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu iradesinde daha zorlu bir Türkiye bizleri beklemektedir” ifadesini kullandı.

Loğoğlu, 5-6 Eylül’deki kurultaydan CHP’nin güçlenerek çıkacağını ifade etti.

Almanya'nın Türkiye'yi dinlediği iddialarıyla ilgili ise Loğoğlu, “Türkiye'yi hakikaten dinliyorlarsa, buna karşı koymak; ilgili kurumların, hükümetin, hükümetin kurumlarının gereği. Bu tür haberlerin çıkmasını şaşırtıcı bulmuyorum. Yabancı istihbaratın Türkiye’de cirit atması çok üzücü ama şaşırtıcı değildir” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Özel’in paralel yapı ve çözüm sürecine yönelik söylemlerine ilişkin Loğoğlu, “Yanlış anlaşılmamak için bir uyarı olduğunu söylemek istemiyorum. Vaat edilenler, yapılması gerekenler konusunda sadece biz bilgi sahibi değiliz; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bilgi sahibi olmadığı anlaşılıyor. Yeni hükümete şans vermek lazım, bu boşlukları giderecek şekilde adım atılarak, ilgili kurumların bilgilendirilmesi, çözüm sürecinin sağlığı bakımından gereklidir” şeklinde konuştu.

Bu sabah yapılan operasyonlara yönelik olarak Loğoğlu, “Tutuklamalara yönelik olarak kasıtlı olduğu, cadı avı süreciyle karşı karşıya kaldığımız görülüyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.