Chp Aday Adayı Çalıkuşu, "Tarımın Sorunları Konuşarak Çözülmez"

Chp Aday Adayı Çalıkuşu, Tarımın Sorunları Konuşarak Çözülmez
Antalya’nın Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde CHP’li üyelerle buluşan CHP Antalya milletvekili aday adayı Figen Albuga Çalıkuşu, yol üstündeki kahvehaneleri de ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını...

Antalya’nın Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde CHP’li üyelerle buluşan CHP Antalya milletvekili aday adayı Figen Albuga Çalıkuşu, yol üstündeki kahvehaneleri de ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinledi.

Kemer, Kumluca ve Finike’de CHP üyeleriyle bir araya gelen CHP Antalya milletvekili aday adayı avukat Figen Albuga Çalıkuşu, sorunları dayanışma ile çözeceklerinin altını çizdi. Türkiye’nin, dünyanın önemli sebze, meyve ve tahıl üreticisi olduğunu ancak üretimde bazı ürünlerde gerilemeler bazı ürünlerde ise küçük çaplı artışlar olduğunu ifade eden Albuga Çalıkuşu, “Sebze ve meyve üreticisi alın terinin karşılığını alamamakta, tarlada ya da pazarlama kanallarında devreye giren aracılar, ürün fiyatının haksız biçimde yükselmesine neden olmaktadırlar. Böylece bir taraftan üretici fiyatları baskılanırken, diğer taraftan sebze ve meyve tüketici sofrasına yüksek fiyatlarda ulaşmaktadır” dedi.

Üç ilçenin de tarım konusundaki sıkıntılarını bildiğinin kaydeden Figen Albuga Çalıkuşu, “Üretim yapamadıkça yoksullaşıyoruz. Dolayısıyla işsizlik de had safhalarda. Tarım, tarımı konuşarak çözülmez. Teknolojik ilerlemelere ayak uydurarak dayanışma ile çözülür. Tarım sorunları birlikte çözeceğiz. Üretimi arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek Egemenlik milletin ama paralar niye milletin değil?” diye konuştu.

ANTALYA’NIN KEMER, KUMLUCA VE FİNİKE İLÇELERİNDE CHP’Lİ ÜYELERLE BULUŞAN CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU, YOL ÜSTÜNDEKİ KAHVEHANELERİ DE ZİYARET EDEREK VATANDAŞIN SORUNLARINI DİNLEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.