Chp Bursa İl Başkanı Metin Çelik’e ‘Başbakana Hakaret’ Davası

Chp Bursa İl Başkanı Metin Çelik’e ‘Başbakana Hakaret’ Davası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in de aralarında bulunduğu 32 kişi, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın nokta mitinginde atıldığı iddia edilen sloganlar sebebiyle yargılanıyor.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in de aralarında bulunduğu 32 kişi, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın nokta mitinginde atıldığı iddia edilen sloganlar sebebiyle yargılanıyor.

Mudanya Cumhuriyet Savcılığı'nın İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çekilen görüntülerden yola çıkarak açtığı davanın dünkü duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen CHP Bursa İl Başkanı Çelik ve diğer sanıklar, adil yargılama şartlarının yerine gelmediğini belirterek, bilirkişi raporunun hazırlanmasını talep etti. Duruşma, 14 Kasım’a ertelendi.

Mitingle ilgili iki ayrı dava açılması da dikkatlerden kaçmadı. Diğer davada da 31 kişi hakkında ‘başbakana hakaret’ suçlaması yer aldı. Görüntüleri inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, CHP’lileri Türk Ceza Kanunu’nun 125/3 maddesiyle suçladı. Bu madde, kamu görevlilerine karşı, görevinden dolayı hakaret suçlarını kapsıyor. Bu suçun müeyyidesi ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası.

Mudanya’da görülen ilk davada sanıkların cezalarının 7 bin 080 Türk Lirası para cezasına çevrildiğini hatırlatan CHP Mudanya eski İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur, “Anayasa Mahkemesi’nde dava açarak hakkımızı aramaya başladık” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de konuyu TBMM gündemine taşıyarak, gelişmelerle ilgili dönemin Adalet bakanından bilgi istemişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.