CHP Deniz Gezmiş’i andı

CHP Deniz Gezmiş’i andı
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Onları idam sehpalarına gönderenler,...

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Onları idam sehpalarına gönderenler, Türkiye'nin karanlık sayfalarında yer almışlardır. Ama devrimciler isimlerini Türkiye devrim tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdı" dedi.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için Ankara Ulucanlar Cezaevi önünde anma etkinliği düzenledi. Saat 22.30 sıralarında ellerinde meşalelerle Ulucanlar Cezaevi önüne gelen grup sloganlar atıp, marşlar söyledi. Düzenlenen anma etkinliğine, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar da katıldı. Cezaevi önüne kurulan kürsüden gruba seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Biz faşist generallerin uygulamalarıyla katledilen bütün devrimcilerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları katledenler, onları idam sehpalarına gönderenler Türkiye'nin karanlık sayfalarında yer almışlardır. Ama devrimciler isimlerini Türkiye devrim tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdı" şeklinde konuştu.

"ONLAR ÖLÜMSÜZDÜR"

Bingöl, "Bugün hayatı boyunca devrimci mücadelenin içinde yer almış ve bütün hukuki süreç içerisinde devrimcileri savunan Halit Çelenk'in de 5. ölüm yıl dönümü. Az önce Deniz'in mahkemedeki savunmasını dinledik hep birlikte. O sesindeki kararlılık, tıpkı idam sehpasına yürürken ve sandalyeyi tekmelerken en ufak bir ikircikli davranış sergilemeyen Deniz, savunmasında da aynı kararlılığı göstermiştir. Bugün 5 Mayıs. Ne tesadüftür ki Denizler'in idam sehpasını tekmelediği 6 Mayıs öncesinde, bir gün öncesinde hayatı boyunca devrimci mücadelenin içinde yer almış ve bütün hukuki süreç içerisinde devrimcileri savunan Halit Çelenk'in de 5. ölüm yıl dönümü. Bilirsiniz Deniz idama götürülmeden önce Halit abisi ile birlikte kısa bir sohbet ederken sevgili karısına selam göndermişti. "Şekibe ablamıza selam ederiz. Onun da bizim üzerimizde çok emeği var" demişti. Onlar ölümsüzdür. Onlar dünya durdukça hiçbir şekilde unutulmayacak" dedi.

Bundan sonra da Deniz Gezmiş'i ve arkadaşlarını anmaya devam edeceklerini söyleyen Bingöl, "Bugün olduğu gibi bundan sonra da daha büyük kalabalıklarla Denizler'i, Mahirler'i, Ulaşlar'ı anamaya ve onların anıları önünde saygıyla eğilmeye devam edeceğiz. Denizler'in yolundan giden gençler hayatın her alanında mücadele etmeye devam ettiler; Gezi şehitlerimiz var. Yarın da 6 Mayıs'ta Denizler'in katledildiği gün olan 6 Mayıs'ta onların mezarı başında anma etkinliği yağacağız" diye konuştu.

Ulucanlar Cezaevi önünde toplanan grup, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

CHP Deniz Gezmiş’i andı

CHP Deniz Gezmiş’i andı

CHP Deniz Gezmiş’i andı

CHP Deniz Gezmiş’i andı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.