Chp Gaziantep İl Başkanı, Yasa Dışı Dinleme Operasyonlarını Değerlendirdi

Chp Gaziantep İl Başkanı, Yasa Dışı Dinleme Operasyonlarını Değerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, İzmir merkezli 11 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonlarını değerlendirdi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Sait Köse, İzmir merkezli 11 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonlarını değerlendirdi.

CHP Gaziantep İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Sait Köse, başkan yardımcıları, il yönetimi ve partililer katıldı. İl Başkanı Köse, Gaziantep’te birtakım olağanüstü gelişmelerin yaşandığını öne sürerek, “Bir yıl çalışma süresini doldurmayan Emniyet Müdürü görevinden alınıyor. Ama bunun yanında Kent Konseyi trafik ve alt yapı sorunu ile ilgili bir kent konseyi sorunu oluşturuyor. Bir yıl içinde kenttin sorunlarını anlamaya ve tanımaya yeterli olmayan bir görev değişikliğinde, yeni gelecek emniyet müdürünün konulara hakim olup, bu konuların herhangi bir çözümün ortağı olacağını biz çok merak ediyoruz" dedi.

Sorulan bir soru üzerine, İzmir merkezli 11 ilde yapılan yasa dışı dinleme operasyonlarını da değerlendiren Sait Köse, “CHP’nin kişi hak ve özgürlükleri dinleniliyor veya dinlenilmiyor, bunların ötesinde bir olay. Hakikaten devletin güvenliği ve insanların daha iyi yaşıyor olabilmesi anlamında, bu ülkede yaşayacaklarsa devletin birtakım yaptırımları söz konusu olabilir. Ama bu hiçbir zaman bir yasal olmayan dinlemeyi gerektirmez. Benim mahremime saygı gösterdiğini söyleyen bir AKP’nin benim hak, hukuk ve mahremiyetime el uzatması ve bunların hangi bir anlayış içerisinde olduğunun açık ve net bir delilidir. AKP iktidarının benim içime kadar girmesi, beni dinlemesi ve eşim ve çocuğumla yaptığım kavgayı ve sevgiyi dinliyor olması haksızlıktır. Kamusal alanda beni dinliyor olabilir. Telefonumdan zaten beni dinliyorlar. Onlara bu hak verilmemiştir. Bu kişi hak ve özgürlüklerine bir tecavüzdür. Tecavüzde bir suçtur. Dün paralel dediğiniz bugün uygulamaya geçtiğiniz 11 ildeki operasyon, dün sizin yarattığınız el ele kol kola olduğunuz birbirinizle can ciğer olduğunuz bir süreçten bugün hangi bir çıkar çatışmasına dönüştü ki siz artık bu operasyonları düzenliyorsunuz. Bunlar doğru olmayan ve temelde kabul edilmeyen işlerdir" diye konuştu.

CHP GAZİANTEP İL BAŞKANI, YASA DIŞI DİNLEME OPERASYONLARINI DEĞERLENDİRDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.