Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız’dan Işid’e Tepki

Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız’dan Işid’e Tepki
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mardin’de Süryani Kilisesi avlusunda yaptığı açıklamada 300 Süryani vatandaşı kaçıran IŞİD’e tepki gösterdi.IŞİD’in Suriye’nin Haseki kentine bağl...

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mardin’de Süryani Kilisesi avlusunda yaptığı açıklamada 300 Süryani vatandaşı kaçıran IŞİD’e tepki gösterdi.

IŞİD’in Suriye’nin Haseki kentine bağlı Tel Nemir beldesinde aralarında Asurilerin de bulunduğu çok sayıda Hristiyan’ı kaçırmasına CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız kilise avlusunda yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Kilisede Süryani papaz Gabriyel Akyüz tarafından karşılanan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız başkanlığındaki heyet, ilk olarak kiliseyi ziyaret etti. Üzüntülerini Akyüz’e aktaran Yıldız, "Şengal ve Kobani’ye yönelik saldırılar ve katliamları ardından IŞİD’in yeni hedefi ne yazık ki Cezire Kantonu’nun Haseki kentinde Asuri Süryani köyleri olmuştur. Süryani, Keldani, Asuri ve Ezidi halklarının tarihi vatanlarından koparılıp göç edilmek istenmektedir. IŞİD çetelerinin Süryani halkımıza yönelik gerçekleştirdiği katliam ve kaçırarak rehin alma uygulamaları Musul ve Ninova’daki Hristiyan yurttaşlarına yönelik göç etme ve soykırım politikalarının devamı niteliğindedir. İnsanlığın varlığın ve binlerce yıllık tüm değerlerimize ve mirasımıza yapılan bu vahşetin önüne bir an önce insanlık tarafından geçilmelidir. Bir kaç gün önce Musul kütüphanesini yakıp yıkan bütün eserlerimizi yerle bir eden yine IŞİD terör örgütüdür. Son günlerde tekrar Habur bölgesinde yaptıkları saldırılarıyla 350’den fazla Süryani’yi kaçırmışlardır. Şu anda yaralıların sayısı ve akıbeti hakkında da henüz bir bilgi yoktur. 3 Binden fazla fişi Kamışlı ve Haseki’ye sığınmak zorunda kalmış ve orada şu an konumlanmaktadır" dedi.

"IŞİD’İN YAPTIĞI TERÖR EYLEMİNİ KINAMAK İÇİN ANKARA’DAN BURAYA GELDİK"

IŞİD’in yaptığı terör eylemlerini kınamak için geldiklerini ifade eden Yıldız, "Biz burada Süryani halkına IŞİD terör örgütünün yapmış olduğu terör eylemini kınamak ve tüm dünyayı koalisyon güçlerini bu konuda duyarlılığa çağırmak üzere Ankara’dan buraya gelmiş bulunmaktayız. Uluslararası koalisyon güçlerini ve dünyanın tüm demokratik kurum ve kamuoyunu Süryani halkımızın ve bölgedeki Hristiyan topluluğunun varlığını tehdit eden saldırı ve katliamlara karşı hareket etmeye çağırıyoruz. IŞİD terör örgütünün tüm ortadoğu halkları kadar dünyadaki tüm uygarlık değerleri için de büyük tehlike ve tehdit eden saldırı ve katliamlara karşı hareket etmeye bu insanlık mücadelesini hep beraber yükseltmeye davet ediyoruz. Ortadoğu’da yükselen Ezidilerin, Süryanilerin, Türkmenlerin, Keldanilerin, Şabakların çığlıklarını artık gençler tarafından çağrıda bulunuyoruz. Bu çığlıkların duyulması gerektiğine inanıyoruz. Süryaniler bizim azınlığımızdır. Azınlıklar bizim çoğunluklarımızdır. Kendileri Ortadoğu’nun en kadim ve en değerli topluluklarından ve halklarından biridir. Topluma ve Ortadoğu’ya insanlığa sanat tarihinde bilim tarihinde her zaman yön vermiştir. Ve Dünyada insan uygarlığına baktığımızda insan uygarlığının gelişim sürecinde mutlaka her zaman Süryanilerin bir parmağını bir değerini bir izini görürsünüz. Bu sebeple bu korunması gereken halkın değerleri bizim değerlerimizdir. Bizim inancımızdır bizim kültürümüzdür. Tüm uluslararası komisyonu, tüm güçleri sivil toplum kuruluşlarını, bütün siyasi partileri iktidarı ve devleti burada Süryanilere yapılan katliama dur demek için onları bir an önce göreve davet ediyoruz ve bu insanlık mücadelesine de Cumhuriyet Halk Partisi gençleri olarak onları da davet ediyoruz" diye konuştu.

Süryani Papaz Gabriyel Akyüz de IŞİD tarafından Suriye’nin Haseki kentinde Süryanilerin, can güvenliğinden büyük endişe duyduklarını belirterek serbest bırakılmaları için tüm ülke yöneticilerinden girişimde bulunmasını talep etti. Akyüz, aldıkları duyumlara göre Haseki yakınlarındaki Süryanilerin yaşadıkları köylerde güvenlik sıkıntısının yaşandığını dile getirerek, “Oradaki Süryani köyleri kuşatma altında bulunuyor. 220 kişinin IŞİD örgütü tarafından kaçırıldığı ve onlarcasının katledildiği duyumunu almaktayız. Bu kuşatmanın hala devam ettiğini duyuyoruz. Bu konuda çok üzgünüz. Dünya liderlerinin vahşetin önüne geçmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI İRFAN İNANÇ YILDIZ, MARDİN'DE SÜRYANİ KİLİSESİ AVLUSUNDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA, 300 SÜRYANİYİ KAÇIRAN IŞİD’E TEPKİ GÖSTERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.