Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, "KPSS’ye lise mezunu 1 milyon 828 bin 53 kişi girdi. 17 Kasım'da, elimdeki bu kılavuzu alan lise mezunları, 28 sayfalık kılavuzda tercihlerin olduğu sayfayı bile bu

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, "KPSS’ye lise mezunu 1 milyon 828 bin 53 kişi girdi. 17 Kasım'da, elimdeki bu kılavuzu alan lise mezunları, 28 sayfalık kılavuzda tercihlerin olduğu sayfayı bile bulamadılar. Nasıl bulsunlar, kılavuzda sadece 2 sayfada tercih yapılacak kadrolar var" dedi.

Partisinin Malatya il binasında, parti yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında gündemdeki konulara temas eden Veli Ağbaba, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) temas edip, “Türkiye çarpıklıklar ülkesi. İşsizlik oranı yüzde 10,1’e çıktı. Tabii biz bu rakamın çok üzerinde bir işsiz sayısının olduğunu biliyoruz. Biz de biliyoruz, rakamları açıklayanlar da biliyor, her gün hayalleri yıkılarak evine işsiz dönen gençlerimiz de biliyor. Resmi rakamlara göre işsiz sayısı 3 milyona dayandı.

Türkiye; AK Parti Hükümetinin sürekli gündem değiştirmeleri arasında en önemli sorunlarından biri olan işsizliği gözden kaçırmaya çalışıyor. İşsizlerimiz veya özel sektörde çalışan işçilerimizin memur olma hayali AK Parti eliyle yıkıldı. Lise ve Ön lisans Mezunları için 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 27-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 17 Ekim tarihinde açıklandı. ÖSYM tarafından lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için tercih alınmasına ise 17 Kasım'da başlandı. KPSS’ye lise mezunu 1 Milyon 828 bin 53 kişi girdi. 17 Kasımda, elimdeki bu kılavuzu alan lise mezunları, 28 sayfalık kılavuzda tercihlerin olduğu sayfayı bile bulamadılar. Nasıl bulsunlar, kılavuzda sadece 2 sayfada tercih yapılacak kadrolar var. O, iki sayfada da herhangi bir lise mezunu olan 2001 kodundan sadece 7 tercih var. Bu tercihlerde alınacak kişi sayısı 11. Lise mezunu olup elinde herhangi bir belgesi olmayanlar ise sadece 3 tercih yapabiliyorlar. Çıkarılan bu kılavuz AKP hükümetinin kamu istihdam politikasının ne denli sakat olduğunun göstergesi.

Her adaydan 40 lira alıp, milyarlarca lirayı kasasına atanlar, olay atamaya geldiğinde memur adaylarına sırtlarını dönüyorlar. Bir lise mezunu KPSS’den 98-99 puan alsa bile atanamayacak. Sınava giren her kişiden 40 lira alınıyor. milyarlarca para kazanılan bir sınavdan bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKMENLERE YARDIM KONUSU

CHP heyeti olarak Irak Türkmenlerine 7 tır yardım götürdüklerini ve bu kez de ayakkabı yardımı için gideceklerini söyleyen Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde Kerkük’e giderek belediyelerimizce toplanan7 tır yardımı Türkmen kardeşlerimize teslim ettik.Türkmenler ‘AKP bizi petrole petrole sattı. Barzani ile anlaştı’ diyorlar. Kerkük’te daha önce çoğunluk nüfus Türkmenlerdeyken şimdi azınlık durumuna düşmüşler.Türkmenlerin çığlıklarını tüm Dünya’ya duyurmaya devam edeceğiz.

Kerkük’te ki çocukların yüzde 90’ının ayakkabıları yok. Terlikle geziyorlar. Önümüzdeki günlerde tekrar bir heyetle Kerkük’e giderek çocuklarımıza ayakkabı götüreceğiz.

CHP, sadece Türkmenlere değil, Ezidilere de, Kürtlere de yardım götürüyor. Onların yanında oluyor” şeklinde konuştu.

KÜRECİK’TEKİ RADAR ÜSSÜ

Ağbaba, Malatya Kürecik’deki radar üssünden İsrail’e bilgi aktarıldığı iddiasını da tekrarlayıp, “ABD Askerleri her gün gelip Kürecik’e girerken, CHP Milletvekillerinin Kürecik Üssüne girmesine izin verilmiyor. Üssü bizden gizliyorlar.O üs ABD’nin kontrolünde. NATO’ya devredilecek. AKP, Kürecik’te takviye yapıyor. İsrail Askerleri Mescid-i Aksa’ya saldırıyorsa bunun günahı AKP’tedir. Kürecik İsrail’i korumak için kurulmuştur” iddialarını öne sürdü.

Yerel sorunlara da temas eden Ağıbaba, Malatya’nın sulama sorunu devam ediyor. Tüm ilçelerde sorun var. Malatya’nın su kaynakları verimli şekilde kullanılmıyor. HES’ler kaynakları kurutuyor. 2.OSB’nin atık su arıtmasından kaynaklı sorunlar devam ediyor. Battalgazi’de kanalizasyon sularıyla sulama devam ediyor. Artık Malatyalı üreticiler bile domatesi manavdan almak zorunda kalıyor. CHP olarak, Büyükşehir belediye meclis üyemiz Hurşit Kuşçu’nun başkanlığındaki bir ekiple çalışmalar yapacağız, hazırladığımız raporu kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Ağbaba, trafik konusunda da büyük problemler var. Büyükşehir Belediyesine trafik konusundaki çözüm önerilerimizi ileteceğiz” diyerek, okul müdürü atamalarında da yanlı davranıldığını iddia etti.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.