Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Manda Yuvası" Filmini İzledi

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Manda Yuvası Filmini İzledi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey’in yönettiği ve başrolünde oynadığı komedi filmi "Manda Yuvası"nı izledi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya ziyareti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey’in yönettiği ve başrolünde oynadığı komedi filmi "Manda Yuvası"nı izledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya ziyaretinin ardından karayoluyla geldiği Ankara’da ayağının tozuyla Büyülü Fener Sineması’na geldi. Yoğun trafik nedeniyle makam aracından Meşrutiyet Caddesi’nde inen Kılıçdaroğlu, "Manda Yuvası" filmini izlemek için yürüyerek sinemaya geldi. Türk tiyatro oyuncusu, komedyen Yasemin Yalçın, sinema sanatçısı İlyas İlbey ve oyuncu Kemal Kuruçay tarafından kapıda karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra filmi izlemek üzere salona geçti. Sinema salonuna girişinde alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, kendisine ayrılan yere oturdu. Filmi MHP Kastamonu Milletvekili Ersin Çınar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile Ankara’daki Kastamonulular izledi.

Öte yandan tiyatro sanatçısı Yasemin Yalçın’a sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Yalçın, Başkent’teki hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadı. Kastamonu ve çevresinin doğal güzellikleri içerisinde, yerel halkın oynadığı filmi anlatan İlyas İlbey, Manda Yuvası filminin Kastamonu’da çekilen ilk film olduğunu belirtti.

"BİR DERDİM VARDI, FİLMİ ONUN İÇİN ÇEKTİM"

Kendi köyünde çektiği filmde akrabalarını da oynattığını belirten İlbey, "Bir derdim vardı, filmi onun için çektim. ’Manda yuvası’ ismi herkesin bildiği gibi öyle ’manda yuva yapmış söğüt dalına’ isminden gelmiyor. O canım doğanın içerisinde korkunç bir HES yaptılar. HES’e karşı oluruz, olmayız, memleketin yararınadır, değildir bilemem. Ama HES projesi bitti, köy ablukaya alındı. 6 metre derinliğinde, 12 metre genişliğinde koca bir kanal, yemin ediyorum etrafında bir tel örgü yok. En son 4 gün önce üç ceylan telef olmuş. Bugün ceylan, yarın çocuk, öbür gün insanlar. Kanala hapsedilmiş bir köy, adamın tarlası yukarıda, vallahi köprüsü yok, geçemiyor, tarlasını ekemiyor. Burada atları, eşekleri, mandaları, kuzuları insanlar yuva yapmışlar koyun koyuna yatıyorlar. ’Manda Yuvası’ ismi oradan geliyor" ifadelerini kullandı.

Kendisi de Kastamonulu olan İlbey, filmde Oğuz Türkçesi’ni kullandıklarını söyledi. İlbey, derdinin bu kültürü unutturmamak olduğunu anlattı.

"SAYIN GENEL BAŞKANI O İNSANLARA SAHİP ÇIKALIM"

Filmin çekildiği yörede insanların "Allah devlete zeval vermesin", "Allah devleti başımızdan eksik etmesin" zihniyetiyle büyüdüğünü dile getiren İlbey, "Kurtuluş Savaşı’nda hiçbir karşılık beklemeden sırtındaki hırkasını çıkartıp soğukta top arabasındaki mermiye ’aman devletin malına zarar gelmesin, ülkeyi bu kurtaracak’ diye bir sarıp donarak ölen Şerife Bacı’nın torunları onlar. Sayın Genel Başkanım lütfen o insanlara sahip çıkalım" dedi.

İlbey, filmin çekildiği Kastamonu Araç ilçesi, Çaykaşı Köyü’nde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını anlatırken duygusal anlar yaşadı.

Tiyatro ve televizyon oyuncusu İlyas İlbey’in yönetmenliğini yaptığı komedi filmi Manda Yuvası’nın başrollerinde İlbey’e Seray Sever, Kemal Kocatürk, Yasemin Yalçın ve Kadir Çöpdemir eşlik ediyor. Film sanayileşmeyle birlikte kırsal kesimde yaşanmaya başlanan değişim sürecini insan ve çevre açısından ele alıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.