Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Taşeron İşçileri Kabul Etti (2)

Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Taşeron İşçileri Kabul Etti (2)
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere yönelik vaatleriyle ilgili, “Biz o sözlerimizin arkasındayız. Parlamento tam göreve başladığı zaman sizin savunucunuz o...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere yönelik vaatleriyle ilgili, “Biz o sözlerimizin arkasındayız. Parlamento tam göreve başladığı zaman sizin savunucunuz olacağız. Sizinle ilgili kanun tekliflerimizi vereceğiz, kanun tekliflerimizin arkasında duracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’de CHP Grup Toplantı Salonu’nda taşeron işçileri kabul etti. Kılıçdaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, taşeronluğun sosyal devlete yakışmadığını savunduklarını söyleyerek, “Herkesin güvencesi olacak, herkesin toplu sözleşme yapma hakkı olacak. Bu haklar size lütfedilen haklar değil, evrensel hukukun ön gördüğü haklar, işçilerin yıllardır mücadele ederek elde ettiği haklar. Bu hakların size teslim edilmesi lazım. Size sözüm söz. Bu haklarınızı sonuna kadar savunacağız, oy vermeniz de, vermeseniz de savunacağız. Çünkü, biz su ülkede herkesin huzurlu bir süreç içinde evine gitmesini, çalışmasını istiyoruz. ‘Sizin haklarını savundu’ diye bazı arkadaşlarınızın işine son verilmesi yaranın ne kadar derin olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Biz konumumuz belli olduktan sonra, ister hükümette ister muhalefette sizin hakkınızı savunacağız. Koalisyon görüşmeleri için bize gelirlerse, verdiğimiz sözlerin sonuna kadar arkasındayız. Taşeron uygulaması bitecek, emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilecek. Bu sözlerimizin arkasındayız. Bunları kabul edenlerle koalisyon yapabiliriz. Kendi verdiğim sözleri hayata geçiremiyorsam, niye iktidar olacağım ki? Sizden isteğimiz, haklarınızı savunun, demokratik yolla savunun” diye konuştu.

Haklı taleplerin savunucusu olacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Seçim bildirgemizi hazırlarken de, ‘geleceği birlikte inşa edeceğiz’ demiştik. Yine sizlerin temsilcilerini İstanbul’da toplamıştık. Sizin taleplerinizi dinlemiştik, aynısını seçim bildirgemize koymuştuk. Dolayısıyla size verdiğimiz sözler sadece sizin değil, bizim de sözlerimizdir. Biz o sözlerimizin arkasındayız. Parlamento tam göreve başladığı zaman sizin savunucunuz olacağız. Sizinle ilgili kanun tekliflerimizi vereceğiz, kanun tekliflerimizin arkasında duracağız. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız., Herkes huzur içinde evine gidecek, huzur içinde iş başı yapacak, ‘benim işimin güvencesi var’ diyecek, ‘yasal güvencem var’ diyecek, bir kişinin iki dudağı arasında çalışma hayatı belirlenemez” dedi.

‘Kamu Taşeron İşçileri Kadrosunu İstiyor‘ Platformu adına Fatih Yıldız açıklama yaptı. Yıldız, “Bütün parti liderleriyle görüşerek, haklı mücadelemizi anlatmak için yeni bir aşamaya, harekete geçtik. Bizler, yıllardır her türlü baskı, tehdit, imkansızlıklara rağmen, dernekler çatısı altında insanlarımızın haklarını talep etmelerinin bir başkaldırı değil, hak olduğunu anlatmak için çalışan sivil toplum örgütleri olarak bir çok mücadeleler yürüttük” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.