Chp Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Giresun’da Yaşanan Fırtına Afeti İle İlgili Soru Önergesi Verdi

Chp Giresun Milletvekili Karaahmetoğlu, Giresun’da Yaşanan Fırtına Afeti İle İlgili Soru Önergesi Verdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, geçtiğimiz günlerde Giresun’da tsunamiyi andıran dev dalgaların neden olduğu afet sonrası Karadeniz Sahil Yolu Giresun geçişinde sürekli hale gelen tahribat ve zararın tekrar yaş

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, geçtiğimiz günlerde Giresun’da tsunamiyi andıran dev dalgaların neden olduğu afet sonrası Karadeniz Sahil Yolu Giresun geçişinde sürekli hale gelen tahribat ve zararın tekrar yaşanmaması için TBMM'de soru önergesi verdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanıtlaması için soru önergesi veren Karaahmetoğlu yol yapılmadan ve yapıldıktan sonra meydana gelen afetleri, kayıpları sorarken, “Devamlı yaşanan afetin sebeplerine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin yoldaki eksikliklerin tespit edilerek, iyileştirmelerin yapılması, bundan sonra meydana gelecek fırtınaların oluşturacağı zararın engellenmesi için Karayolları'na talimat verecek misiniz” ifadelerini kullandı.

Giresun'da yaşanan son afet ile Karadeniz Sahil Yolu Giresun şehir içi geçişinde yeniden tahribat meydana geldiğine dikkat çeken Karaahmetoğlu “TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası temsilcilerinin konuyla alakalı tüm meslek gruplarının bir araya gelmesi yönünde açıklamaları, Karayolları ile şehrin ulaşım ağının uyumunun sağlanması şeklinde görüşleri ve yine bunun olağanüstü bir durum olmayıp, sıkça yaşanacağı göz önüne alınarak çalışma yürütülmesi şeklindeki ifadeleri gerek Bakanlığınızın ve gerekse Karayolları Genel Müdürlüğünün üzerinde hassasiyetle durması gereken noktaları işaret etmektedir" vurgusunu yaptı.

Karaahmetoğlu, soru önergesinde “Karadeniz sahil yolu Giresun geçişi hizmete girmeden önce meydana gelen afetler ve sonucunda ortaya çıkan maddi zarar miktarları, can kayıpları yıllara göre nedir? Bunların hangisi denizde meydana gelen fırtına neticesinde olmuştur? Hangisi yüksek miktarda yağış ve sel su baskını neticesinde olmuştur? Bu afetler ve meydana getirdiği zararın sebepleri araştırılmış mıdır? Sebeplerine ve alınması gereken tedbirlere ilişkin tespitler ve analizler mevcut mudur?

Karadeniz sahil yolu Giresun geçişi hizmete girdikten bu yana meydana gelen afetler ve sonucunda ortaya çıkan maddi zarar miktarları, can kayıpları yıllara göre nedir? Bunların hangisi denizde meydana gelen fırtına neticesinde olmuştur? Hangisi yüksek miktarda yağış neticesinde olmuştur? Meydana gelen afetin sebeplerine ilişkin tespitler yapılıp, alınacak tedbirler doğrultusunda raporlar mevcut mudur?

Karadeniz Sahil Yolu Giresun geçiş güzergâhında yeni bir fırtına neticesinde yeni bir afetle karşılaşmadan önce herhangi bir tedbir almayı düşünüyor musunuz?

Giresun Mimarlar Odası’nın ‘yol ile deniz arasında kalan tahkimat bölgelerinde kesiti artırarak bu noktalara koruyucu bir alan oluşturabiliriz’ şeklindeki görüşleri Bakanlığınız tarafından değerlendirilecek midir?

Yine Giresun Mimarlar Odası’nın aynı sıkıntıları yaşamamak için yoldaki eksikliklerin tespit edilerek, iyileştirmelerin yapılması, bundan sonra meydana gelecek fırtınaların oluşturacağı zararı engellemek üzere görüş ve bilgilerinden yararlanarak Karayolları Genel Müdürlüğünüze bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.