Chp Giresun’da Ön Seçim Sonucu

Chp Giresun’da Ön Seçim Sonucu
Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla Giresun’da gerçekleştirdiği ön seçim sonuçları açıklandı.CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre il merkezi ile birlikte...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla Giresun’da gerçekleştirdiği ön seçim sonuçları açıklandı.

CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre il merkezi ile birlikte ilçelerde gerçekleştirilen ön seçimde 16 sandıkta 7 bin 500 üyeden 6 bin üye oy kullandı.

Açılan sandık sonuçlarına göre Bülent Bektaşoğlu 2 bin 535 oy ile ilk sırada yer alırken, CHP’nin mevcut milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 2 bin 135 oyla ikinci, İbrahim Akgün bin 668 oyla üçüncü, Basri Gülsoy bin 608 oyla dördüncü sırada aday oldu.

Aday adaylarından Nilay Pınar bin 588, Rüştü Kurt bin 98, Eşref Karaibrahim bin 36, Sevgi Umut Güngör 795, Dursun Karahasan 668, Eyüp Çiftçi 667 ve Niyazi Hotmanoğlu ise 664 oy aldı.

İl Başkanı Sinan Kitapçı, bütün aday adaylarına teşekkür ederek üyelerin iradesine saygı gösterileceğini söyledi. Kitapçı, “Cumhuriyet Halk Partisi tarafından uygulanan ön seçim ile vatandaşlarımız mecliste görmek istedikleri vekillerini seçme şansı yakaladılar. Alınan ön seçim kararı ile ilgili için kişisel görüşüm, yerinde bir uygulama olduğu yönündedir. Ön seçim sonuçlarının milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ön seçimden birinci çıkan Bülent Bektaşoğlu ise parti binasına gelerek partililerine teşekkür konuşması yaptı.

Bektaşoğlu, “Bütün partililerime teşekkür ediyorum. Üyelerimizin gösterdiği bu teveccühe her zaman layık olmaya çalışacağım. Partimiz içerisinde gerçek bir demokrasi örneği yaşanmıştır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.