CHP heyeti Anıtkabir’de

CHP heyeti Anıtkabir’de
Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, CHP'nin 93'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyet, CHP'nin 93'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek önce CHP'nin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Ardından Misak-ı Milli Kulesine geçildi. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım. Devrimlerinin ve Cumhuriyetin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte kuruluşumuzun 93'üncü sizi bir kez daha şükranla, minnetle anıyoruz. İlke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğu bugün çok daha iyi anlaşılmakta, dünyanın bütün mazlum milletlerine yol gösterici olmaktadır. Eşsiz dehan ve milletimizin bin bir emeği ile kurula, bizlere kendi yurdumuzda özgür ve onurlu yaşama imkanı sunan Cumhuriyetimiz, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkeleriyle çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine mutlaka ulaşacaktır. Bu yolda en büyük güvencemiz, Cumhuriyetin temel düşüncelerine ve özgürlükçü demokrasiye inanan, bu uğurda fedakarlığı göze alan aziz milletimizdir. Kurucusu olduğunuz CHP, emanetinize sahip çıkmakta, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, demokrasimizi güçlendirmek ve sosyal adaleti sağlamak için aydınlattığın yola büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir. Ruhun şad olsun."

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ardından CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün mezarına çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.