Chp İl Başkanı Mustafa Ayan:

Chp İl Başkanı Mustafa Ayan:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili olarak resmi sürecin başlamadığını belirterek, "Şuanda 10 civarında aday adayımız bulunmaktadır. Bu rakamın 30 veya 40'ları bulacağı kanaatindeyim" dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili olarak resmi sürecin başlamadığını belirterek, "Şuanda 10 civarında aday adayımız bulunmaktadır. Bu rakamın 30 veya 40'ları bulacağı kanaatindeyim" dedi.

'Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber genel merkez ziyaretimiz oldu' diyen CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Önümüzdeki günlerde yapılacak genel seçimde Kayserimizin mutlaka parlamentoda hak ettiği biçimde Cumhuriyet Halk Partimiz tarafından da etkin bir biçimde temsil edilmesini çok istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı bulunmaktadır. Milletvekili aday adaylarımızı, adaylarımızı seçilecek arkadaşlarımızın etkin olabilmesini kamuoyu tarafından da kabul görmesi isteğimizdir. Taleplerimizi ilettik. Üyelerimizin de bu çorbada tuzunun bulunmasını istedik. Milletvekili adaylarımızın genel merkezin doğrudan sıralamasıyla bu adaylarımızı üyelerimizin de belirlemesini talep ettik. Bu doğrultuda tüm üyelerimizin katılımıyla bir ön seçim talebimiz oldu. Bunu yürütme kurulu üyelerimizle görüştük. Bu durumu genel başkanımıza da ilettik ve demokratik olması açısından bir ön seçim oldu. İleri ki günlerde genel başkanımızla bir görüşmemiz daha olacaktır ve talebimizi demokratik çerçevede ön seçimle adaylarımızın belirlendiği parti içi demokrasinin sonuna kadar işlediği ve Kayseri’den partilimiz olan birinin listede olmasını talep ettik ve genel merkezimizde bu doğrultuda bize destek olacağını söyledi. Söz alarak geri döndük" diye konuştu.

Milletvekilliği aday adaylığı sürecine değinen Ayan, "Aday adaylığında resmi süreç başlamadı. 10 Şubatta kamu görevlilerinin istifası gündemde olacaktır. Fakat gayri resmi gönlünden geçen ve çalışan arkadaşlarımız bulunmaktadır. Benimle ve partililerle görüşen aday olmayı düşünen arkadaşlarımız bulunmaktadır. Şuanda 10 civarında aday adayımız bulunmaktadır. Bu rakamın 30 veya 40'ları bulacağı kanaatindeyim. Fakat resmi başvurular başlamadığı için net bir durum yok" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.