Chp Konak’ın Doğusu Batısı Bir

Chp Konak’ın Doğusu Batısı Bir
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen “Umuda Yolculuk” hareketi kapsamında “Yedi Bölge Yedi İlçe Kardeşçe” projesi yurt çapında yapılan ziyaretlerle devam ederken İzmir’deki ilçe örgütü, Konak’ın mahallelerini arşınlamaya dev

- Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından sürdürülen “Umuda Yolculuk” hareketi kapsamında “Yedi Bölge Yedi İlçe Kardeşçe” projesi yurt çapında yapılan ziyaretlerle devam ederken İzmir’deki ilçe örgütü, Konak’ın mahallelerini arşınlamaya devam ediyor. Daha önce Kahramanmaraş ve Şırnak’ta temaslarda bulunan CHP Konak Heyeti Hakkâri’de temaslarına devam etti. Öğretmenler Günü nedeniyle Uludere Şenoba Üçtepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda ziyaretlerde bulunan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve proje ekibi burada öğretmenler gününü kutladı. Okulda görev yapan öğretmenlerle görüşen heyet bölgedeki durumlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HAKKÂRİ TEMASLARI

Yol boyunca halkla görüşerek bölgede yaşanan olayları birinci ağızdan öğrenme imkânı bulan proje heyeti CHP Hakkâri İl Başkanlığı’nda da ziyaretlerde bulundu. CHP Hakkâri İl Başkanı Mehmet Baş ve İlhami Şen ile görüşen heyet Hakkâri’deki gelişmeler ve örgütlenme çalışmalarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İl başkanlığındaki temaslarının ardından çarşı esnafını ziyaret ederek nabız yoklayan heyet Hakkâri’den ayrılarak ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas’a hareket etti.

SİVAS’TAN ÖNCE VAN

Hakkâri’deki temaslarının ardından Sivas’ın Şarkışla İlçesi ziyareti öncesi Van’da görüşmeler yapan heyet CHP Van İl Başkanlığını ziyaret ederek Van’ın İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukcu ve Van Kadın Kolları Başkanı Sevim Düzova ile görüştü. Böylesi bir projeden çok mutlu olduklarını dile getiren Kurukcu; “Örgütlenme üzerine yaşanan sıkıntıları bu tür projelerle aşabileceğimizi düşünüyorum.Bu tür projelerin devamının gelmesi hem parti için hem halk için iyi olacaktır. Yolunuzda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

“VAR OLMA MÜCADELESİ İÇİNDEYİZ”

Doğu Bölgesi’nde var olma mücadelesi verdiklerini söyleyen Van Kadın Kolları Başkanı Sevim Düzova İzmir’in merkezinden ziyaret edilmelerinden ötürü onur duyduklarını ifade etti. Van’daki esnaf ve halkla da görüşen heyet bölgenin sıkıntılarını dinledi. Van’daki temaslarının ardından Sivas’ın Şarkışla İlçesi’ne giden heyet ilçe ziyareti öncesi halkla görüşme imkânı buldu. Ardından CHP Şarkışla İlçe başkanı Ayfer Temel ve parti yöneticileri ile görüştü. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olan Şarkışla’nın bu tür projelerle yine kalesi olacağını ifade eden Temel; “Bizler bu partiyi ayakta tutan, büyümesini sağlayan yöneticileriz. Bu nedenle genel merkezin bu süreçte ilçelerimize dönük projelerinde yer almak isteriz. Bu projeniz ile partimize örnek bir proje sunduğunuz için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İlçe ziyareti sonrası halkla ve esnafla görüşen heyet vatandaşların partiden beklentilerini dinledi. Halkla görüştükten sonra Aşık Veysel’in mezarını ziyaret eden heyetin Samsun Havza’ya geçeceği öğrenildi.

HEYET YOLLARDA ÖRGÜT ALANLARDA

CHP Konak Heyeti, Anadolu yollarında çalışmalarını sürdürürken İzmir’deki ilçe örgütü ise mahallelerden çıkmıyor. Halkın sorun ve taleplerini yerinde tespit eden ilçe örgütü Kadifekale Bölgesi’nde mahalle tabanlı bölge çalışmasını yürütüyor. İlçe yönetiminin yanı sıra Kadın ve Gençlik Kolları üyelerinin katıldığı çalışmalarda Kadifekale, Kosova ve Ballıkuyu Mahallelerinde halkın talepleri değerlendirildi.

“SEÇİM ÇALIŞMASI DEĞİL”

Daha önce de elliden fazla mahalle gezdiklerini kaydeden Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı veİlçe Başkan Vekili Yılmaz Sunan“Yaptığımız çalışmalar seçim çalışması değil. O nedenle halk, sorun ve taleplerini dinlemeye geldiğimizi söylediğimizde durumu şaşkınlıkla ve memnuniyetle karşılıyor. Mahallelerde yaptığımız çalışmalar halkın memnuniyetini ölçmek ve yerel hizmetler bakımından eksiklerimizi gidermeye yönelik çalışmalardır.” diye konuştu.

Yedi Bölge Yedi İlçe Kardeşçe Projesi ile Türkiye’nin doğusuyla batısını bir araya getirmeyi ve parti örgütünün ortak söylem geliştirmesini amaçladıklarını belirten İlçe Sekreteri Çağrı Gruşçu ise “İlçe Başkanımız başta olmak üzere Anadolu yollarında çok önemli tespitlerde bulunan heyetimiz İzmir’e döndüğünde tüm tespitler raporlanarak genel merkezimiz ile paylaşılacak. Buradan elde edeceğimiz sonuçlar kadar yerel düzeyde yapacağımız çalışmalarda önem arz ediyor. O nedenle heyetimiz Anadolu topraklarında halkımız ile buluşurken bizlerde ilçe örgütü olarak Konak’ın küçük Anadolu’sunda halkımızın sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz.” şeklinde konuştu.

CHP KONAK’IN DOĞUSU BATISI BİR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.