Chp Millitvekilleri Kırım Türkleri Derneği’ni Ziyaret Etti

Chp Millitvekilleri Kırım Türkleri Derneği’ni Ziyaret Etti
CHP Eskişehir milletvekilli adayları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katılımı ile Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti.Dernek lokalinde gerç...

CHP Eskişehir milletvekilli adayları, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katılımı ile Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek lokalinde gerçekleşen buluşmada CHP heyeti dernek üyelerinin sorunlarını dinleyerek çözüm için fikir alışverişinde bulundular. Heyet adına konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekilli adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, çocukluğundan anılarına değinerek “Eskişehir dışına çıktığımızda sorarlardı ‘Nerelisiniz?’ diye bizlere. Bizler Eskişehirliyiz dediğimizde aldığımız cevap ‘Tatar mısınız?’ olurdu. Tatarlar şehrimizle çok özdeşleşmiştir” dedi.

BASKICI ZİHNİYET

Demokrasilerde denetim mekanizmalarından birinin de sivil toplum örgütleri olduğunu belirten Prof. Dr. Gaye Usluer, “Sivil toplum örgütleri iktidarların denetleyicileridir. Dolayısıyla güçlü sivil toplum demek, iyi demokrasi demektir. Türkiye’nin son 13 yılki AKP iktidarı sürecinde sivil toplum örgütleri korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılmıştır. Hatta bazı yasal düzenlemelerle sivil toplum örgütlerinin varlıkları yok edilmeye çalışılmıştır. Bunun nedeni de giderek demokrasiden uzaklaşan iktidarın baskıcı zihniyetini, kendi otoriter yönetim tarzına hiç kimsenin müdahale etmesini istememesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk 100 günlük hedeflerimiz arasına sivil toplum örgütlerini de koyduk. Sivil toplum örgütlerini yeniden güçlendireceğiz” dedi.

AK PARTİ’YE KIRIMLILARDAN OY ÇIKMAMALI

AK Parti’ye Kırımlılardan oy çıkmaması gerektiğini vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise; “Çünkü hepimiz tarımla geçinen insanlarız. Dünyanın en pahalı mazotuyla dünyanın en ucuz buğdayını üretiyoruz. Bu işin sorumlusu AKP’dir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki, üretim için kullanılan mazottan Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi’ni kaldıracağız” diye konuştu.

Birilerinin mazotundan ÖTV ve KDV’nin kaldırıldığını belirten Kazım Kurt, “Bunu yapan AKP hükümeti, köylünün kullandığı mazotta neden bunu yapmaz” diye sordu.

CHP’NİN BİLDİRGESİNDE KIRIM TATARLARI DA VAR

Ziyaretten dolayı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilli adaylarına ve il yönetimine teşekkürlerini sunan Eskişehir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Başkanı Evren Olcay 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin önem arz ettiğini belirterek, “Bizler Kırım Tatarları olarak mevcut durumdan ve mevcut parlamentodan, bizleri temsil eden her türlü organdan ve bizim için yapılanlardan son derece sıkıntılıyız. İnşallah, umut ediyoruz ki önümüzdeki dönemde daha etkili ve Kırım Tatarlarını önemseyen bir siyaset güdülür. Bu anlamda da Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde Kırım Tatarlarının adının geçmesi ve bizlerle ilgili öngörülenler ve yapılacaklar bizleri çok mutlu etti. Önümüzdeki seçim döneminde Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir Kırım Tatarı olarak sizlere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE ESKİŞEHİR BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLLİ ADAYI PROF DR GAYE USLUER:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.