CHP Tanırıkulu’na sahip çıktı

CHP Tanırıkulu’na sahip çıktı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hiçbir CHP milletvekilinin PYD'nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Hiçbir CHP milletvekilinin PYD'nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir" dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun İngiltere'de PYD'nin terör örgütü olmadığına yönelik bir açıklama yaptığı iddialarına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP ile PYD'nin aynı cümle içinde kullanılarak algı operasyonu yapıldığını kaydetti. Özel, "Hiçbir CHP milletvekilinin PYD'nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı burada bir algı yaratmaya çalışıyor" dedi.

Sezgin Tanrıkulu'nun yaptığı açıklamayı değerlendirdiklerini ifade eden Özel, "Sezgin Bey'in açıklaması Cumhurbaşkanı tarafından çarptırılarak, kendi amacına hizmet üzere başka anlama çekilerek kullanılıyor. Burada milletvekilimizin Londra'da hangi konuşmayı yaptığını bilerek bu açıklamayı yapıyorum" diye konuştu.

"CHP'nin PYD'ye karşı resmi görüşü nedir?" sorusu üzerine Özel, "CHP PKK'yı bir terör örgütü olarak görür, PKK ile ilişki içinde olan, lojistik destek sağlayan, PKK unsurlarının eğitiminde rol alan herkesi terör örgütünün destekçisi olarak görür. CHP'nin bu süreçte PYD ile bir terör örgütü olmama gibi bir tanımlama yapması mümkün değildir. CHP'nin PYD'ye destek vermesi, "PYD eşittir PKK, o da eşittir CHP" sözü akıldan, vicdandan uzak bir sözdür" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.