Chp’de Gündem Değerlendirildi

Chp’de Gündem Değerlendirildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanlığı’nda gündem değerlendirme toplantısı düzenlendi.Parti binasındaki toplantıya CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanlığı’nda gündem değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Parti binasındaki toplantıya CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir İl Başkanı Ersen Yeniceli, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar ve partililer katıldı.

Gündemin değerlendirildiği ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklamaların yapıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, askerlerin şehit olması ile başlayan sürecin çok da tesadüfi bir süreç olmadığını öne sürdü. 1 Kasım seçimlerinde olası bir iç savaş, dış savaş tehdidinin ve seçimin iptal olma durumunun bulunduğunu kaygıyla dile getiren Usluer, “1 Kasım Türkiye için tarihi dönemeçtir” dedi.

Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerinden sonra ilkleri yaşadığını belirten Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’nin bir koalisyon hükümeti kurmaya yanaşmadığını da ifade ederek, “Biz koalisyon hükümeti kurmaya hazır olduğumuzu belirttik. Ancak AKP saraydan aldığı direktif doğrultusunda erken seçim kararını hayata geçirmek üzere bize geldi. Biz erken seçim hükümeti ve azınlık hükümetini reddettik. Bugün seçim hükümeti bağımsız değildir. Bağımsız adı altında bir gün önce AKP’den istifa eden bakanlar, utanmadan bağımsızlık yemini, tarafsızlık yemin etmişlerdir” diye konuştu.

"KURTULUŞUN TEK ÇARESİ KURULUŞUN PARTİSİ CHP"

Daha sonra söz alan Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel ise Türkiye’nin ateş çemberinden geçtiğini söyledi. Yüksel, "Sandıktan kendileri çıkınca milli irade diyenler, kendileri çıkmayınca sonuca saygı duymuyorlar. Dün Türkiye’de Cumhurbaşkanı TBMM’ye apaçık yalan söyledi. ‘Ahmet Davutoğlu 45 günlük süreçte kuramadı’ dedi. Gerçekte ise hükümet kurma görevi 39 günün sonunda Cumhurbaşkanına iade edilmişti. Kalan 6 günde çaycı mı aldı bu görevi. Cumhurbaşkanı bu yetkiyi niye sandıktan ikinci çıkan parti olan CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na vermedi. Kurtuluşun tek çaresi kuruluşun partisi CHP. Biz önce parti değil Türkiye dedik. AKP takiye geleneğini sürdürerek, yeni bir çıkmaza ülkeyi sürüklüyor. Bir kişinin iktidar hırsı bir ülkeyi kan çukuruna sokuyor. Kandan geçinenlerden kurtulalım” diye konuştu.

"CHP ESKİŞEHİR’DE TARİH YAZACAK"

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli da, “1 Kasım’da erken seçime gidiyoruz, ne oldu da 7 Haziran seçimlerinden sonra birdenbire terör azdırıldı? Bu ölümlerin sorumlusu kimdir? Gencecik evlatlarımız şehit olmaktadır. Seçimlerin güven ortamında ve sağlıklı bir biçimde yapılması gerekir” şeklinde konuştu. Seçim çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Yeniceli, “Eskişehir’de birinci parti çıkmanın ötesinde 3 milletvekilinin üzerinde vekil çıkararak; tarih yazacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.