Chp'den Ali İsmail Korkmaz Davası Kararına Eleştiri

Chpden Ali İsmail Korkmaz Davası Kararına Eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Hüseyin Akçar, Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan kararı eleştirdi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Hüseyin Akçar, Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan kararı eleştirdi.

Yaptığı basın açıklamasında, Gezi olayları sırasında sokak arasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın faillerinin bulunması için açılan davayı başladığı günden beri takip ettiklerini belirten Akçar, dava sonucu ile ilgili alınan kararın cezalandırma değil, ödül niteliğinde olduğunu söyledi. Ali İsmail Korkmaz davasının sonuçlanması sonrasında büyük bir sarsıntı yaşadıklarını dile getiren Hüseyin Akçar, “Gencecik bir fidanın gözlerimiz önünde nasıl kaçırıldığına millet olarak şahit olduk. Ali İsmail’i savunan avukat komitesi bu davayı başarılı bir şekilde götürdü. Hepsine yönetim kurulu adına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

"MAHKEME BAŞKANININ VİCDANI RAHAT DEĞİL"

Dava sonrasında adaleti sağlamakla yükümlü olanların vicdanlarını hiçe sayan kararlar verdiklerini söyleyen Akçar, “Mahkeme başkanının kararı açıklamadan önce ‘Kararı eleştirebilirsiniz lütfen bunu mahkeme salonu dışında gösterin’ tepkisi mahkeme başkanının vicdanının rahat olmadığını bizlere gösteriyor. Bugün bu adaleti tesis edenler yarın bu adalete kendilerinin ihtiyaç duyacaklarını unutmuş olmalılar ki böylesine kararlar ortaya çıktı. Yargılanma bitmiş olabilir, bunun bir temyiz aşaması var” ifadelerini kullandı.

Ali İsmail’in avukatlarının, 'Dosyadaki maddi delillere ve kanun hükümlerine uygun olmayan kararın tüm sanıklar yönünden bozularak yeniden dosyadaki delillere ve kanunlara uygun şekilde ceza verilmesini' talep ederek temyiz başvurusunda bulunduklarını belirten Başkan Av. Hüseyin Akçar, “İnanıyorum ki hukuk burada kendisini gösterecek ve yüksek mahkemeden bozma kararı çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.