Chp’den Takipsizlik Kararına Tepki

Chp’den Takipsizlik Kararına Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Teşkilatı, 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ile ilgili savcıların verdiği takipsizlik kararları üzerine Rize Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak kararları protesto ettiler.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Teşkilatı, 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ile ilgili savcıların verdiği takipsizlik kararları üzerine Rize Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak kararları protesto ettiler.

Çok sayıda partili öğle saatlerinde Rize Adliyesi önüne gelerek Adliye girişine siyah çelenk bıraktılar. Ardından CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya bir basın açıklaması düzenledi. Aslankaya açıklamasında, “CHP Rize il örgütü olarak 17-25 Aralık tarihlerinde Türkiye’nin gündemine oturan ve iddia olarak ortaya konulan yolsuzluklarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti savcılarının verdiği takipsizlik karanını kınamak için buradayız. Parlamentoda bu konunun araştırılması için oluşturulan komisyon 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekeler ile ilgili çalışan araştırma komisyonunun inceleme sürecinde verilen bu karar soruşturmanın tamamen sonuçlanması demektir. Yani Türkiye’de hukukun tamamen çiğnendiğinin göstergesidir. CHP’nin tüm kadroları olarak bu kararı kınıyoruz” dedi.

CHP’li partililer basın açıklamasının ardından Adliye binası önünden ayrılırken çevredeki bazı esnaflar gruba karşı “Rizeli bir Cumhurbaşkanı var utanın, siz vatan hainisiniz” şeklinde tepki gösterdiler. Tepki gösteren kişiler polis memurları tarafından uzaklaştırıldı.

CHP’DEN TAKİPSİZLİK KARARINA TEPKİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.