Chp’li Aday Yaralandı, Ak Parti’li Başkan Hayatını Kaybetti

Chp’li Aday Yaralandı, Ak Parti’li Başkan Hayatını Kaybetti
Adana’da CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen uğradığı silahlı saldırıda yaralanırken, Bursa’da 6 gün önce makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralanan AK Parti’li Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt...

Adana’da CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen uğradığı silahlı saldırıda yaralanırken, Bursa’da 6 gün önce makamında uğradığı silahlı saldırıda yaralanan AK Parti’li Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız hayatını kaybetti.

Sabah saat 09.00 sıralarında bir toplantıya katılma üzere Park Zirve Tesislerine gelen CHP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Türkmen, girişte silahlı saldırıya uğradı. 3 el ateş edilen Türkmen, bacaklarından yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadın aday tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Türkmen, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilerek ambulansla evine götürüldü. Kaçan saldırganın kimliğinin ise belirlendiği ifade edildi.

Adana Valisi Mustafa Büyük de Türkmen’in sağlık durumu ve olayla ilgili bilgi almak için hastaneye geldi. Vali Büyük, hastane yetkililerinden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, Türkmen’in araçtan indiği sırada bir araçtan 3 el ateş edildiğini mermilerden ikisinin bacaklarından girip çıktığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Saldırganın kaçtığını ve otomobilinin terk edilmiş olarak bulunduğunu belirten Vali Büyük, "Faillerin yakalanması ve olayın aydınlatılması için çalışmalara başladık" dedi.

Vali Büyük, Türkmen’in şüphelendiği kimse olmadığını da söylediğini kaydetti.

BELEDİYE BAŞKANI KURTARILAMADI

20 Mayıs’ta makamında uğradığı silahlı saldırıda başından ağır yaralanan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Yıldız’ın ölüm haberi ailesi, sevenleri ve partilileri yasa boğdu. Acı haberi alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de hastaneye koştu. Yıldız’ın 6 gündür yoğun bakımda olduğunu hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Ailesinin, Bursa’nın, Gürsu halkının, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Allah mekanını cennet etsin. Gerçekten bu seçim atmosferinde bizleri derinden yaralayan bir olay. Son derece üzgünüm. Milleti için gecesini gündüzünü feda eden çok değerli kardeşimizi maalesef kaybettik. 6-7 gündür yoğun tıbbi müdahalelere rağmen kaybettik. Beyin hasarı ağırdı. Sol gözden giren kurşun beyni tamamen zedeleyerek sağ kafa arka kemiğine kadar geliyor. Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalalere rağmen ne yazık ki vefat etti. Millet adına sorumluluk üstlenenlerin bir daha böyle cinayetlerle karşı karşıya kalmamasını temenni ediyorum" dedi.

Cüneyt Yıldız’ın durumunun dün akşam itibariyle ağırlaştığını, doğal beyin ölümünün sabaha karşı olduğunu anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Ondan sonraki süreçlerde de organ yetmezlikleriyle nihayetinde vefat etti. Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine, sevdiklerine sabırlar versin, milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

Cüneyt Yıldız için yarın 12.00’de Gürsu Belediyesi önünde tören yapılacak. Cenazesi ise Gürsu Merkez Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek

Yıldız’ı vuran şahıs kısa sürede yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.