CHP’li Budak İngiltere’deki referandum sonucunu değerlendirdi

CHP’li Budak İngiltere’deki referandum sonucunu değerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması ile ilgili referandumdan Türkiye'nin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması ile ilgili referandumdan Türkiye'nin çıkarması gereken önemli derslerin bulunduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İngiltere'nin AB referandumunda ayrılma kararı çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı. Budak, dünya ekonomisinde 2008 yılında yaşanan küresel ekonomik krizin artçı sarsıntılarının siyasi alanda da kendisini göstermeye başladığını kaydetti. Budak, "Gelir dağılımının küresel ve ulusal ölçekte bozulması, neo-liberal politikaların ümit vermemesi nedeniyle kitlelerde ortaya çıkan hoşnutsuzluk ve öfke, popüler kültür kanalıyla ırkçılığa, mülteci ve göçmen tepkisine dönüşmekte, 1929 krizi sonrası uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri hatırlatmaktadır. ABD'de Trump, İngiltere'de Johnson ve diğer ülkelerdeki benzerleri, bu tehlikeli küresel siyasi eğilimin temsilcileri olarak ortaya çıkmaktadırlar" dedi.

TRUMP POPÜLİZMİ

İngiltere'nin AB'den ayrılmasını simgeleyen Brexit'in Türkiye'yi hem ekonomik hem de siyasi açıdan ilgilendirdiğini vurgulayan Budak, "Brexit'in Türkiye'yi ilgilendiren yönlerinden birisi İngiltere, Avrupa veya dünya kamuoyunda Türkiye'nin olumsuz imajının geldiği noktayı göstermesidir. Bütün dünyada aynı imaj yayılıyorsa, bunu Hükümetin şapkayı önüne koyarak düşünmesi gerekir. Ancak, ne yazık ki; Türkiye'deki gelişme de ABD'de Trump, İngiltere'de Johnson örneklerinden farklı değildir" ifadelerini kullandı.

"HAMASET ACI FATURA ÇIKARIR"

Budak, şöyle devam etti:

"Konunun ekonomik boyutu da Türkiye için önemlidir. Brexit ile küresel ekonomide belirsizlik ve gerilimin ve mali piyasalarda riskin arttığı bir döneme giriyoruz. Buna rağmen Hükümet, yaz rehavetiyle turizmin ve dış ticaretin yaşadığı sorunları görmezden gelerek, Merkez Bankası üzerinde faiz baskısı kurarak, ekonomik reform yerine hamaseti tercih ederek, ekonomide de rüzgar ekmektedir. Dünyada ve ülkemizdeki bu tehlikeli eğilim karşısında her insana büyük sorumluluk düşmektedir. Aksi halde tarih acı derslerle tekerrür edecektir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.