Chp’li Dilek Akagün Yılmaz’dan Muharrem İnce’ye Destek

Chp’li Dilek Akagün Yılmaz’dan Muharrem İnce’ye Destek
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Muharrem İnce’ye destek veriyorum” dedi.

- CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, “Muharrem İnce’ye destek veriyorum” dedi.

Son günlerde Atatürk’e yapılan saldırıları şiddetle kınadığını belirten Dilek Akagün Yılmaz, Türk milletinin sabrının sınanmaması gerektiğini söyledi. Lice’de terörist Mahsun Korkmaz’ın heykelinin dikilmesinden sonra yaşananları anlatan Dilek Akagün Yılmaz, teröristin heykelinin yıkılmasından sonra PKK yandaşları tarafından her türlü saldırıların yapıldığını belirterek, “Atatürk’e yapılan saldırılar had safhaya geldi. Yeter artık, bayrağı indiremezsiniz, Atatürk’ü yıkamazsınız. Bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkeyi size böldürmeyiz” diye konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin çıkartılan yasaya CHP’den de destek geldiğinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, “Bunu eleştirdim ben zaten. Bizim programımızda çok açık bir şekilde PKK terör örgütü ile kesinlikle müzakere edilmeyeceği çok açıkça belirtiliyordu. O çözüm yasası açık bir şekilde anayasaya karşı. TBMM’nin yetkisini Bakanlar Kurulu’na bırakan bir yasaydı. Bakanların siyasi müzakere yapmasını oluşturan bir yasaydı. Parti Meclisi kararına da aykırı, parti programına da aykırı, asla kabul edilecek bir şey değil” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine Muharrem İnce’ye destek vereceğini belirten Yılmaz, ”Başka adayların çıkma olasılığı her zaman vardır. Muharrem Bey yol almış durumda. Çevre illerde nabız yoklaması yaptığımda Muharrem Bey'in tabandan destek aldığını gördüm. Bu çerçevede ben de Muharrem Bey'e destek veriyorum. Genel Merkez yöneticilerimiz CHP tabanının koyacağı tavırdan çekinerek küçük bir salonda bu kurultayı yapmayı seçmişlerdir. Seyircisiz bir kurultay CHP’ye yakışmıyor. CHP’nin seçmenlerinden uzaklaşacak böyle bir salonda kurultay yapılmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, “Mevcut yönetim devam ederse ne yapacaksınız?” şeklindeki soruya ise, ”Ben Sayın Genel Başkan’dan da eski bir partiliyim. Delegelerimiz Sayın Kılıçdaroğlu’na destek verirse, bizim yerimiz CHP’dir. Herhangi bir hata olduğu taktirde biz bu konuda eleştirilerimizi söylemeye devam ederiz. Ama bizim yerimiz CHP’dir” ifadeleriyle cevap verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.