Chp’li Karaahmet’ten Parti İl Ve Merkez İlçe Başkanlarına Eleştiri

Chp’li Karaahmet’ten Parti İl Ve Merkez İlçe Başkanlarına Eleştiri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik eski İl Başkanı ve geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde CHP Bilecik 2. sıra milletvekili adayı olan Çağatay Karaahmet, sosyal medya üzerinden il ve merkez ilçe başka...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik eski İl Başkanı ve geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde CHP Bilecik 2. sıra milletvekili adayı olan Çağatay Karaahmet, sosyal medya üzerinden il ve merkez ilçe başkanlarını eleştirerek, “Alternatif kutlama yapmayarak, yapılan kutlamalarda da gelmiyorlar” dedi.

Dün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenle kutlandı. Yapılan kutlamalar sonrası alternatif bir kutlama gerçekleştiren CHP, Bilecik Atatürkçü Derneği (ADD), Vatan Partisi Bilecik İl Örgütü ve Türk Kadınlar Birliği Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenklerini sundular. Çelenk sunumu sonrası yapılan basın açıklamalarını dinlemeyerek meydandan ayrılan CHP Bilecik il ve merkez ilçe örgütünün başkanları ve temsilcileri tepki almıştı.

Bu yaşanan olaylar sonrası CHP Bilecik eski İl Başkanı ve geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde CHP Bilecik 2. sıra milletvekili aday olan Çağatay Karaahmet, sosyal medya üzerinden partililerinin eleştirdi. Karaahmet, Milli Bayramları Kutlama Yönetmeliğinin AK Parti iktidarı tarafından 5 Mayıs 2012 tarihinde değiştirildiğini iddia ederek, “O günden bu yana CHP Bilecik İl Başkanlığım döneminde alternatif kutlama programlarını gerçekleştirdik. Çelengimizi ve bayraklarımızı aldık marşlar eşliğinde yürüyerek Atatürk anıtına ulaştık. Saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşı’mızı söyledik, basın açıklamamızı yaptık anıta çiçeklerimizi bıraktık şükranlarımızı sunduk. Amaç, iktidarın unutturmak istediği, yok saydığı Atatürk devrimlerinin milli mücadelenin koruyucusu ve savunucusu olduğumuzu ortaya koymak bu topraklarda Mustafa Kemali yenemeyecekleri konusunda duruşumuzu göstermekti” dedi.

Karaahmet, açıklamasının bir bölümünde ise, İl Başkanlığı görevinde bulunduğu sırada bu konuda bütün ilçe başkanlarımın duyarlı olması ve aynı törenleri ilçelerinde gerçekleştirmeleri konusunda da hassasiyet gösterdiğini belirterek, "Ancak gerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında il başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığının alternatif tören düzenlememesi, düzenlenen alternatif törene katılmaması, gerekse 30 Ağustos Zafer Bayramı alternatif törenine sanki zorunlu bir görevmiş gibi gelip çelenk koyup saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra basın açıklaması dahi yapmadan, yapılan basın açıklamasını da dinlemeden Atatürk anıtı önünden uzaklaşan yöneticilerin bu tutumu beni ziyadesi ile üzmüştür” diye belirtti.

DÜN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 93. YIL DÖNÜMÜ TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ BİLECİK'TE DE TÖRENLE KUTLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.