Chp'li Kuşoğlu'ndan Suç Duyurusu

Chpli Kuşoğlundan Suç Duyurusu
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

- CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kuşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, "Ermenek'teki göçük altında yaşadıklarına inandığımız 18 işçi kardeşimiz için Allah'a dua ediyoruz" diyerek başladı. Yaklaşık 1,5 ay önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bakanlığına bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nde 4 milyar liralık usulsüzlük ve yolsuzluk olduğunu bir mektupla bildirdiğini hatırlatan Kuşoğlu, bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir işlem yapılmadığını kaydetti. Kuşoğlu, "301 kişinin öldüğü son yılların en büyük facialarından birinin yaşandığı madende bir de çok büyük bir yolsuzluk iddiası olacak ve ilgili bakan yolsuzluk iddialarını reddetmediği halde soruşturma yapmayacak, yaptırmayacak, ilgililere işten el çektirmeyecek, işlem yapmayacak. Bu ne anlama gelir? Tüm bu olgu ve algılar karşısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TKİ'nin konudan sorumlu bürokratları hakkında bir şeyler yapmamın şart olduğu kanaatine ulaşarak, ilgili bürokratlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın istifasını istiyorum. Cumhuriyet tarihinde hiçbir bakanın istifası bu kadar açık bir şekilde gerekli olmamıştır. Bu kadar rezaletlerin yaşandığı ülkede sessiz kalınması benim de ağrıma gidiyor. Sayın Bakanın da görevini yapması gerekir, yapamıyor, istifa etmesi gerekiyor. Bu ortaya koyduğum ilk dosyadır. Yakında aynı kurumdaki başka yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını da gündeme taşıyacağım" dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kuşoğlu, bugün bir gazetede yer alan "Sen misin hesap soran" başlıklı haberin hatırlatılması üzerine, "Biz de bazı bilgilere sahibiz, o konuyla ilgili olarak. Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçenin değerlendirilmesi ve geçmiş dönemle ilgili olarak kesin hesap çalışmaları başlayacak. Gündeme getireceğiz konuları. Hakikaten Sayıştay denetim yapamıyor, denetim, teftiş hiçbir yerde yapılamıyor" diye konuştu.

Dün Milli Güvenlik Kurulu'nun en uzun toplantısını yaptığını hatırlatan Kuşoğlu, "Kamu düzeni ile ilgili olarak yapıldı. Türkiye'de kamu düzeni yok. Bakanlıklarda, kamu kurumlarında kamu düzeni yok. Denetim olmadığı, kimin ne yaptığı belli olmayan bir kaos var. Ne olduğu belli olmayan bir anlayış var" dedi.

"Kırmızı Kitap'ta değişiklikler oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Kuşoğlu, "Ülkenin 3'te birinde kamu düzeni yokken, yol denetimleri birileri tarafından yapılıyorken, bütün bunları yok saymak, sanki her şey normal işliyormuş gibi, her şey Ankara'daki fizik görünümünde işliyormuş gibi görmek ağrıma gidiyor. Kamunun, devletin yok edildiği bir anlayış var" karşılığını verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.