Chp'li Öğüt: “Kemal Kılıçdaroğlu Peygamber Soyundan Geliyor”

Chpli Öğüt: “Kemal Kılıçdaroğlu Peygamber Soyundan Geliyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu’nun peygamber soyundan geldiğini ileri sürdü. Öğüt, Kılıçdaroğlu’nun Kureyşan aşiretinden gelen dini bütün bir insan olduğunu ve ibadetini evinde Allah’a karşı yaptığını söy

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kemal Kılıçdaroğlu’nun peygamber soyundan geldiğini ileri sürdü. Öğüt, Kılıçdaroğlu’nun Kureyşan aşiretinden gelen dini bütün bir insan olduğunu ve ibadetini evinde Allah’a karşı yaptığını söyledi.

CHP’nin Doğu Anadolu Bölge Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum’a gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, son zamanlarda partinin karıştırılmaya çalışıldığı ifade ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şeceresini ilk defa Erzurum’da açıkladı. Son zamanlarda birtakım söylentiler üzerinden CHP’yi yıpratmaya yönelik çalışmaların olduğunu ifade eden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Dersim olaylarıyla ilgili 'Dersimli Kemal' şeklinde yorumlar yapılıp partiyi ve Genel Başkanı yıpratmaya çalıştıklarını savundu.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU PEYGAMBER SOYUNDAN GELİYOR”

Erzurum’dan ilk defa Kemal Kılıçdaroğlu’nun şeceresini açıkladığını ifade eden Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt sözlerine şöyle devam etti:

“Kemal Kılıçdaroğlu, Kureyşan aşiretinden ve o aşiretin ocağından bir insandır. Kureyşan aşireti de peygamberimizin aşiretidir ve o zaman Emeviler ve Abbasiler döneminde savaşlardan Peygamber Efendimizin soyu kırılmasın diye gençler Horasan’a getirilmiş. Horasan, Türkmenistan, Afganistan, İran Horasan’dır. O Horasan’dan sonra genel başkanımızın sülalesi Konya’nın Akşehir ilçesine geldi. Akşehir ilçesinde bulunan Seyit Mahmut Hayrani genel başkanımızın dedesidir. Seyit Mahmut Hayrani hazretleri bir türbedir. Akşehir’de bir türbesi vardır. Mevlana’nın talebesidir ve Mevlana’nın yanında yetişmiştir. Seyit sülalesinden geldiği için o sülale genişlemiştir. Daha sonra genel başkanımızın bu sülalesinden gelen kişilerden biri de Hızır Bey'dir. Hızır Bey, İstanbul’a ilk kadı olan insandır. Daha sonra Hızır Bey, Fatih Sultan Mehmet’in sadrazamlığını yapmıştır. Şimdi Genel Başkanın şeceresi budur. Genel Başkanımızın şeceresi pPeygamber soyundan ve Kureyşan aşiretinden gelen dini bütün, İslamiyet’i çok iyi benimsemiş Seyit soyundan geliyor. Genel Başkanımızın bu yanını kimse bilmiyor.”

"GENEL BAŞKANIMIZ DİNİ BÜTÜNDÜR VE İBADETİNİ EVİNDE ALLAH’A KARŞI YAPAR"

Milletvekili Ensar Öğüt, Seyit sülalesinden geldiği içinde Kılıçdaroğlu'nun dini bütün olduğunu belirterek, "İbadetini evinde Allah’a karşı yapar. Kendisi daha önce umreye gitmiştir. Umresini ve ibadetini yapmıştır. Beni de hacca gitmem için teşvik edenlerden birisidir. Bu nedenle genel başkanımıza farklı farklı yorumlar yapan var ama şunu söyleyeyim; Peygamber Efendimizin soyundan gelen, yani ehlibeyt soyundan gelen insanın artık muteber bir insan olmasını herkesin bilmesini istiyorum. Bunu Sayın Genel Başkanımız mütevazilik gösteriyor, söylemiyor ama bunu ben buradan söylüyorum. Soylu bir aileden gelen Genel Başkanımıza laf atılmasını kınıyorum, bunu kabul etmiyorum, bunu Türk halkının bilmesini istiyorum. Bundan sonra Başkanımıza daha çok saygı gösterilmesini, güvenilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ÖĞÜT: “KEMAL KILIÇDAROĞLU PEYGAMBER SOYUNDAN GELİYOR”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.