Chp’li Vekil Operasyonların Durdurulmasını İstedi

Chp’li Vekil Operasyonların Durdurulmasını İstedi
CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Şırnak’ta incelemelerde bulundu. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bölgede faili meçhul cinayetler işlenmeye başladığını iddia etti. CHP’li vekil, "Operas...

CHP milletvekillerinden oluşan heyet, Şırnak’ta incelemelerde bulundu. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bölgede faili meçhul cinayetler işlenmeye başladığını iddia etti. CHP’li vekil, "Operasyonların durdurulması gerekiyor" da dedi.

Aralarında Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın bulunduğu CHP heyeti, Şırnak’a gelerek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Belediye ve baroyu ziyaret eden heyet, daha sonra CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Havutça, Türkiye’nin 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında iki farklı kimliğe büründüğünü belirterek, “7 Haziran öncesi toplumda bir umut vardı. İnsanların can güvenliği vardı. Demokrasiye inancı olan bir Türkiye vardı. Fakat 7 Haziran’dan sonra sanki bir sihirli değnek değdi ve Türkiye’de şu anda herkes kaygılı, herkes korkulu, herkesin can güvenliği endişesi var. Burada gördüğüm en çarpıcı şey şu anda bölgede hiç kimsenin can güvenliği yok. Şırnak’ta insanlar geceleri sokaklara çıkamıyor. Biz gece gelirken herkes bize aman geç kalmayın güvenlik sıkıntısı var. Aman sizi koruyamayız” dedi.

“BÖLGEDE FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER BAŞLADI”

Bölgede faili meçhul cinayetler işlenmeye başladığını öne süren Havutça, “13 yıldan beri Türkiye’yi yöneten bu iktidarın ülkeyi getirdiği noktaya bakınız. Türkiye’de doğu ve güneydoğuda olan insanların can güvenliği yok. Daha da kötüsü faili meçhul cinayetler başlamış. 7 yaşındaki Baran öldürülüyor, kimin öldürdüğü belli değil. Aslında belli kimin elini tetikten çektiği. Hastalara müdahale eden sağlık memuru öldürülüyor. Bunların da kim olduğu belli değil. Aslında emirleri kimin verdiği belli. Dolayısıyla Türkiye yeniden çok tehlikeli bir sürece doğru gidiyor” diye konuştu.

“DİNDAR-KİNDAR DİYE BÖLÜNDÜ”

Türkiye’nin kötü bir sürece doğru gittiğini savunan Havutça, şunları kaydetti:

“Türkiye 13 yıldan beri bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı döneminde ‘dindar-kindar’ diye bölündü. Mezhepsel bölündü. Şimdi daha kötü bir sürece doğru gidiyor. Şuanda Türkiye’de en çok ihtiyacımız olan şey, derhal barış. Türkiye’de silahların hemen susması gerekiyor. Bölgede hukuk devletini, demokrasiyi hemen konuşmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızla buraya geldiğimizden beri tüylerimizi ürperten olayları duyuyoruz. Bölgede hiç kimsenin güvenliğinin kalmadığı, ekonomi ile ilgili ciddi kaygıların olduğu bize aktarılıyor. Ekonomi bitiyor. İnsanlar bölgeden göç ediyor. Gençlerin geleceğe ilişkin umutları tükeniyor. Cizre’deki işadamlarımız bize ciddi kaygılarını anlatıyorlar. Evet, doğrudur, bu bölgede silahların gölgesinde, şiddettin gölgesinde, hiç kimsenin güvenliğinin olamadığı bir yerde ticaret olur mu? Ekonomi gelişir mi? İnsanlar bu bölgeye gelir mi? Bu nedenle Türkiye’yi kan ve gözyaşı ile yönetmek isteyen siyasi iktidara buradan sesleniyoruz. Derhal bölgede silahları susturarak, bölge insanlarının hassasiyetlerine, bölge insanının barış ve kardeşlik çağrılarına cevap vermesi gerekiyor. Operasyonların durdurulması gerekiyor. Derhal ve acil bir şekilde Türkiye’de barışı ve kardeşliği tesis edecek adımların atılması gerekiyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.