Chp’nin Seçim Tır’ı Meydandan Kaldırıldı

Chp’nin Seçim Tır’ı Meydandan Kaldırıldı
Erzurum’da seçim çalışmaları kapsamında Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi arasına konulan CHP’nin seçim TIR’ı, tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle gece yarısı güvenlik güçlerince kaldırıldı....

Erzurum’da seçim çalışmaları kapsamında Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi arasına konulan CHP’nin seçim TIR’ı, tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle gece yarısı güvenlik güçlerince kaldırıldı.

Erzurum’da CHP’nin seçim çalışmaları kapsamında stant olarak kullandığı TIR tartışmalara neden oldu. Önceki günlerde Havuzbaşı Kent meydanında bulunan TIR, gece yarısı partililer tarafından Lala Paşa Camii ve Yakutiye Medresesi arasına getirildi. Burada bir gün kalan seçim TIR’ı, Anıtlar Kurulu kararıyla tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle dün gece polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Zaman zaman partililer ile polisler arasında arbede yaşanırken, TIR çekici tarafından bağlanarak otoparka götürüldü.

TIR’ın kaldırılmasına tepki gösteren CHP Erzurum Milletvekilleri Adayı Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve partililer Yakutiye Kent Meydanı’ndan Havuzbaşına kadar protesto yürüyüşü yaptı. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP Erzurum 1. Sıra Milletvekili Adayı Gonca Aytaş, seçim TIR’larının haksız bir şekilde kaldırdıklarını söyledi. Aytaş,”Bizim Yakutiye Kent Meydanı’nda propaganda yapabileceğimize dair karar var. Engel yok yani. Bunun ardından da çeşitli iftiralarla karşılaştık dünden beri. Bir tane bile ağaca zarar vermedik. Haksız yere TIR’ımızı kaldırdılar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.