"Çiçeğin Başkanı" Çiçekçi Oldu

Çiçeğin Başkanı Çiçekçi Oldu
İzmir'in çiçekçiliği ile ünlü ilçesi Bayındır'da, sektörün gelişmesinde büyük pay sahibi olan AK Partili eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bugünlerde hayli meşgul mü meşgul. 30 Mart seçimlerinde koltuğunu kıl payı CHP'li Ufuk Sesli'ye kaptıran Mehmet B

- İzmir'in çiçekçiliği ile ünlü ilçesi Bayındır'da, sektörün gelişmesinde büyük pay sahibi olan AK Partili eski Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, bugünlerde hayli meşgul mü meşgul. 30 Mart seçimlerinde koltuğunu kıl payı CHP'li Ufuk Sesli'ye kaptıran Mehmet Başkan, yine boş durmadı, kurduğu sera ve açtığı ofis ile Bayındır'a ve çiçekçilik sektörüne hizmet etmeye devam ediyor.

ARIKBAŞI'NDA SERA, BAYINDIR'DA OFİS AÇTI

Ernur Botanik ismi ile Arıkbaşı Mahallesi (Arıkbaşı Köyü) yakınlarında büyük bir sera kuran eski Başkan Kertiş, çiçek, bitki ve çiçek soğanı toptan ticareti yapmaya başladı. Başkanlığı döneminde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin birçok yerine çiçek satışı yaparak Bayındır'da çiçek üreticisine büyük destek olan ve sektörün gelişmesini sağlayan Kertiş, belediye başkanlığını kaybetmesine rağmen, Bayındır'dan kopmadı.

Arıkbaşı yakınlarında kurduğu seranın ardından, Bayındır Kent Merkezi Fatih Mahallesi Menderes Caddesi üzerinde Ernur Botanik İrtibat Ofisi'ni açan eski Başkan Mehmet Kertiş, burada gerek üreticiler ve gerekse hemşehrileriyle sık sık biraraya gelerek, hem satış yapıyor, hem de vatandaşların sorunlarına çare bulmaya çalışıyor. Bayındırlı olduğu için ilçeyi çok sevdiğini ve 5 yıl gibi bir sürede belediye başkanı olarak hizmet etme bahtiyarlığına eriştiğini kaydeden Kertiş, "Benim artık Bayındır'dan kopmam mümkün değil. Başkanlık bu kez nasip olmadı. Kıl payı kaçırdık. Ama Bayındır'ı terketmek hiç mi hiç aklımızın ucundan geçmedi. Kendi kabuğumuza çekilip, herşeyden el etek çekmek de bize güvenen hemşehrilerimize ihanet olurdu. Bu nedenle biz yine Bayındır'da, yine Bayındırlı ile birlikteyiz. Koltuk benim için önemli değil. Ancak belediye başkanlığında olsaydık, tümüyle hizmet etme imkanı, iktidarın nimetlerini geçen 5 yılda olduğu gibi yeni 5 yılda da getirmeye devam edecektir. Ama nasip değilmiş. Biz de, büyüklerimize danışarak açtığımız ofis ve kurduğumuz sera ile çiçekçiliğimize hizmete devam edeceğiz. Bizi seven ve sayan ve yanımıza gelen hemşehrilerimizin sorunlarını dinlemeye ve elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. Biz Bayındır'dan Bayındır bizden ayrı düşünülemez. Ve belediye başkanlığını kaybettikten sonra ofis açarak halkla içiçe olan ilk ve tek başkan benim" diye konuştu.

ÇİÇEKÇİLERİN ONURSAL BAŞKANI

Kurduğu sera ve ofis ile çiçekçilik yapmaya başlayan eski Başkan Mehmet Kertiş'in işleri de yolunda gidiyor. İzmir dışına, hatta yurtdışına çiçek ihracatı yapacaklarını kaydeden Kertiş, "Çiçek üreticimiz bize çok güveniyor. Onlara destek olmaya devam edeceğiz. Birçoğu ofisimin önüne çiçekleri getirip, 'bende şu cinsten şu kadar var, bunları pazarlayıverir misin' diyor. Ben de buna çok seviniyorum. Çünkü biz çiçekçimize de halkımıza da o kadar güven vermişiz ki, bizi bırakmak istemiyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.