Çiğlili Girişimcilere Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Çiğlili Girişimcilere Sertifikaları Törenle Dağıtıldı
Çiğli Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde geliştirilen uygulamalı girişimcilik kursuna katılan 116 kursiyer, sertifikala...

Çiğli Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde geliştirilen uygulamalı girişimcilik kursuna katılan 116 kursiyer, sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın elinden aldı.

Çiğli Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ortaklığında geliştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursuna katılanların sertifikaları belediye konferans salonunda düzenlenen törenle verildi. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen kurs programında, girişimci eğitimlerini başarıyla tamamlayan 116 kursiyer sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın elinden aldı. Törene Başkan Arslan ve eşi Ergül Arslan, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdür Vekili Aytül Adalı, başkan yardımcıları ve müdürler, meclis üyeleri, girişimciler ve aileleri katıldı. Törenin ardından, katılımcıları temsilen girişimci Zeynep Sofuoğlu tarafından Başkan Arslan’a çiçek takdimi yapıldı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Arslan, “Herkes girişimci olabilir mi sorusu çok önemli bir sorudur aslında. Girişimcinin öncelikle o hayali beyninde en ince ayrıntısına kadar kurgulaması lazım, bu işi yaşama çevirmesi, yaşama döndürmesi lazım. İşte bunu başardığı zaman gerisi kendiliğinden gelecektir. Çiğli Belediyesi olarak bu kursları verdiğimiz için çok memnunuz. İşsiz sayısının 6 milyonu geçtiği ülkemizde, vasıflı insan gücü yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bütün kursiyerlerimiz çok özel bir şansa sahip olduklarını bilmeliler. Eminim çok iyi işletmeler kuracaksınız. Size tavsiyem, belirlediğiniz bir iş alanına kanalize olmanız, o alanda emek ederek iyi bir noktaya gelmenizdir. Unutmayın; sahip olmadığınız iş sizin değildir, kontrol edemediğiniz iş sizin işiniz değildir. Yavaş yavaş, sabrederek elinizdeki işi en iyi noktaya ulaştırmanız gerekir. Ben inanıyorum ki belediyemizin öncülüğünde Çiğli’de müteşebbis ruhu daha da canlanacak. Uygulamalı girişimcilik kursumuzu başarıyla tamamlayan tüm girişimcilerimizi kutluyor, başarılar diliyorum. İyi ki varsınız arkadaşlar” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.