Çıldır’da Vergi Haftası Etkinlikleri...

Çıldır’da Vergi Haftası Etkinlikleri...
Çıldır Mal Müdürlüğü Vergi Haftası nedeniyle İlçeye bağlı köy okullarında ve Çıldır Lisesinde seminer düzenleyerek öğrencilere hediyeler verdi.Çıldır Mal Müdürü Ümit Ulusan ve Vergi dairesi görevliler...

Çıldır Mal Müdürlüğü Vergi Haftası nedeniyle İlçeye bağlı köy okullarında ve Çıldır Lisesinde seminer düzenleyerek öğrencilere hediyeler verdi.

Çıldır Mal Müdürü Ümit Ulusan ve Vergi dairesi görevlileri tarafından sunum yapıldı. Çıldır Mal Müdürü Ulusan yaptığı açıklamada “Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilebilmesi için 1990 yılından bu yana Şubat ayının son haftası kutlanan “Vergi Haftası” bu yılda Ülkemizin her yerinde olduğu gibi İlçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Vergiyi; kısaca Devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik bir yükümlülük olarak tanımlayabiliriz. Devletin vatandaşlarına yüklediği bu sorumluluğun asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su , elektrik, ulaşım, güvenlik, sağlık GİBİ altyapı hizmetlerini sağlayabilmektir. Vergi ödemelerinin en temel ilkesinden biri, toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmeleridir.

Bu güzel ülkede yaşayan ve devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekmektedir. Devlet vatadaşlarının çok daha rahat yaşayabilmesi için biz vatandaşlarından aldığı vergilerle halkına çeşitli kullanım olanakları yaratmaktadır. Bu olanaklardan bazıları; eğitim aldığımız okul, kullandığımız yollar ve köprüler, sağlık hizmeti aldığımız hastaneler sağlık ocakları, kullandığımız suyu ve elektriği evimize getirmek, güvenliğimizi sağlamak sayabiliriz. Vergi ödemek bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.