Cilt Kusurlarına ‘‘İkinci Deri’’

Cilt Kusurlarına ‘‘İkinci Deri’’
Avustralya ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılan kişiye özel yöntem, Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Vitiligo, yanık izleri, doğum lekeleri gibi deri rahatsızlıklarının...

Avustralya ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılan kişiye özel yöntem, Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Vitiligo, yanık izleri, doğum lekeleri gibi deri rahatsızlıklarının sebep olduğu kusurları kamufleetmek için geliştirilen bu yöntem, “ikinci Deriniz” olarak adlandırılıyor.

“İkinci Deriniz” tanıtım toplantısı, Türkiye koordinatörü ve uygulayacısı Hande Durman ve Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Prof. Dr. Murat Topalan ve Microskin Uluslararası Temsilcisi Endonezyalı ünlü TV Yıldızı Samuel Brodie’nin katılımları ile gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Murat Topalan, "Bu uygulama Avustalya’ya yanık çocuk hastaların sosyal hayata adapte olabilmesi için geliştirilmiş bir ürün. Yanık çocuk hastanesindeki hastaların toplumdan kendilerini izole etme çabalarını gören bilim insanları tarafından geliştirilmiş. Dünyanın birçok ülkesinde kullanılan “İkinci Deriniz” kullanan hastaların hayatlarına pozitif bir değişim getirmiş. Çeşitli deri hastalıkları, doğuştan veya sonradan oluşan cilt lekelenmeleri ve dövme işlemlerinin kamufle edilmesi içinde kullanılabilen bu yöntemde öncelikle deriye renk analizi yapılıyor. Daha sonra ise kişiye özel hazırlanan solüsyonlar, tabanca yardımı ile homojen bir şekilde sorunlu cilde uygulanıyor. İkinci Deriniz, uygulayıcı ve danışmanların verdiği eğitim sonrasında, kişilerin evlerinde kendi kendilerine uygulama yapmalarına da imkan sağlıyor. Günümüzde kullanılan profesyonel makyaj yöntemlerinin aksine suya dayanıklı, ince ve kalıcı bir yapısı olan Microskin “İkinci Deriniz”, hasta istediği müddetçe deride kalabiliyor" dedi.

İKİNCİ DERİ VİTİLİGOSU OLAN GENÇ KIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Karın, diz ve bacak bölgesinde Vitiligosu bulunan 24 yaşındaki İlkyaz Demirci’ye ikinci deri uygulaması yapıldı. Genç kızın 5 yaşında iken karnında başlayan ve giderek büyüyüp vücuduna yayılan vitiligo lekeleri bu uygulama ile kamufle edildi. İkinci Deri uygulamasını bir haftadır kullandığını belirten İlkyaz Demirci, “Bana özgüven verdi, şimdi utanacak bir şeyim kalmadı diye düşünüyorum. Hatta silindiğinde kendimi çıplak hissediyorum. Hayatıma böylesi güzel bir renk kattıkları için bunu geliştirenlere teşekkür borçluyum" dedi.

Kolundaki dövmeleri kamufleetmek isteyen Aykut Durmaz ise “Dövmelerim çok büyük ve kapatmak mümkün olmuyordu. Şimdi uygulamadan sonra kimse dövmem olup olmadığını bile anlamıyor. Müthiş bir uygulama" dedi.

“İKİNCİ DERİNİZ” ADLI BU YÖNTEM DÖVME İŞLEMLERİNİN KAMUFLE EDİLMESİ İÇİN DE KULLANILABİLİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.