Çin’den Bursa’ya Süper Ödül

Çin’den Bursa’ya Süper Ödül
Bursa Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, 29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Cin’in Şangay şehrinde düzenlenen Uluslararası Fen ve Teknoloji Yarışmasında Süper Ödül’e layık görüldü.Bursa Final O...

Bursa Final Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, 29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Cin’in Şangay şehrinde düzenlenen Uluslararası Fen ve Teknoloji Yarışmasında Süper Ödül’e layık görüldü.

Bursa Final Okulları 10/C sınıfı öğrencisi Dilara Aslantaş ile 11 Fen Lisesi öğrencisi Atahan Özgür, yaptıkları robotla Şangay 1. Uluslararası Gençlik Fen ve Teknoloji Yarışmasına ‘Robotik Alan’da katıldı. Yarışmaya Bursa Final Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Nihat Tapan’ın rehberliğinde hazırlanan öğrenciler, hiçbir verinin olmadığı bir dünya haritasında istenen ülkenin yerini anında gösteren bir robot tasarladı. 54 katılımcının finale kaldığı yarışmanın final sunumu, Şangay Gezhi High School’da gerçekleşti. Yarışmanın finalinde tasarladıkları robotu uluslararası jüri heyetinin önünde sunan öğrenciler, jüri ve katılımcıların sorularını ustaca cevaplayarak birincilik derecesinin de üstünde yer alan Süper Ödül’e layık görüldü. Şangay Şehir Hükumetinin çok önemsediği ve ulusal basının büyük ilgi göstererek ana haber bültenlerinde yer verdiği yarışmada başarı sertifikası alan Final Okulları öğrencileri, Türkiye ve Bursa’nın adını uluslararası platformda büyük bir başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

DİLARA ÖDÜLE DOYMUYOR

Türkiye çapında bu yıl 5. Düzenlenen "Oxford University Press Bıg Read" yarışmasında ilk raundda Güney Marmara Finaline kalan Dilara Aslantaş, İngiltere’de yapılan değerlendirmeler sonucunda 9-10. Sınıf kategorisinde Türkiye birincisi seçilerek Uluşehir Bursa’nın adını dünyaya duyurdu.

BURSA FİNAL ANADOLU VE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, 29 NİSAN-4 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA CİN’İN ŞANGAY ŞEHRİNDE DÜZENLENEN ULUSLARARASI FEN VE TEKNOLOJİ YARIŞMASINDA SÜPER ÖDÜL’E LAYIK GÖRÜLDÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.