Çin'den Gelen Üst Düzey Kamu Yöneticileri Nevşehir’de

Çinden Gelen Üst Düzey Kamu Yöneticileri Nevşehir’de
Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen Gang, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

- Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen Gang, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (Todaie) ile Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek teknik inceleme gezisinde bulunan Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen Gang başkanlığında üst düzey kamu yöneticilerinden oluşan on kişilik heyet Nevşehir Valiwsi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

Çin heyetini makamında kabul eden Vali Ceylan, heyette yer alan yöneticilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler verdi. Kapadokya bölgesinin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ve her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turist ağırladığını ifade eden Vali Ceylan, bölgeye yurt dışından gelen turist sayısının her geçen yıl artış gösterdiğini vurguladı. Bölgeye daha fazla turist çekebilmek için tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Ceylan, bu kapsamda önümüzdeki haftalarda Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan bir turizm fuarına bölge turizmcileri ile birlikte katılacağını açıkladı.

Vali Ceylan daha sonra Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkan Yardımcısı Chen Gang ve beraberindeki üst düzey kamu yöneticilerine Kapadokya bölgesini tanıtan Çince ve İngilizce kitaplardan hediye etti.

Chen Gang ise Kapadokya bölgesinden çok etkilendiklerini ve bölgeye önümüzdeki yıllarda daha fazla Çinli turist gelmesini beklediklerini ifade etti. Gank, “Çinli turistler Türkiye’de en çok İstanbul’u ziyaret ediyor. Buna karşın bana göre Kapadokya mutlaka görülmesi gereken eşsiz bir yer. Buranın ülkemizde tanıtımı için bizlerde her türlü katkıyı göstermeye hazırız” dedi.

ÇİN'DEN GELEN ÜST DÜZEY KAMU YÖNETİCİLERİ NEVŞEHİR’DE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.