Çin’den Karşıyaka’ya ‘Kardeşlik’ Teklifi

Çin’den Karşıyaka’ya ‘Kardeşlik’ Teklifi
Sürdürdüğü uluslararası projeler ve aldığı ödüllerle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi’ne Uzak Doğu’dan ‘kardeşlik’ teklifi geldi. Çin’in Şanghay kentine bağlı Changning ilçesinin yöneticileri, Karşıy...

Sürdürdüğü uluslararası projeler ve aldığı ödüllerle dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi’ne Uzak Doğu’dan ‘kardeşlik’ teklifi geldi. Çin’in Şanghay kentine bağlı Changning ilçesinin yöneticileri, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret ederek hem başarıları nedeniyle kutladı hem de ‘kardeş şehir’ tekliflerini iletti.

Karşıyaka’ya; ‘Avrupa Diploması’, ‘12 Yıldız Şehri’ ve ‘Aktif Şehir’ gibi prestijli ödül ve unvanlar kazandıran, imza attığı projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, sadece Avrupa’nın değil, Uzak Doğu’nun da dikkatini çekti. Çin’in Şanghay kentinin en gelişmiş ve modern ilçelerinden biri olan Changning’in üst yönetimi, Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaret ederek, ‘kardeş şehir’ olma talebinde bulundu.

“İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Karşıyaka Belediyesi’nin kültür, sanat ve spor alanlarındaki proje ve başarılarını Çin’de de takip ettiklerini belirten Changning Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Liancheng ve beraberindeki yöneticiler, Karşıyaka ile bu anlamda yeni ilişkiler kurmak, proje ve etkinlik paylaşımında bulunmak istediklerini dile getirdi. Changning ile “kardeş şehir” protokolünün en kısa zamanda hazırlanacağı belirtildi. Heyet aynı gün, ilçe turu da yaptı.

AKPINAR; “ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yerel yöneticilik adına yaptıkları çalışmaların yurtdışında ödüllendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Avrupa’nın ardından Uzak Doğu’nun da dikkatini çektik. Yeni işbirliklerine, kültürel ve sanatsal alışverişlere her zaman açığız. Örnek olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Changning Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Liancheng de “Karşıyaka’daki güzel şeyleri yakından takip ediyoruz. Birlik ve dayanışma içinde yeni projeler üreteceğiz ve kültürlerimizi paylaşacağız. Burada önemli projeleri hayata geçirenleri kutluyorum” dedi.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NE, ÇİN'İN ŞANGHAY KENTİNE BAĞLI CHANGNİNG İLÇESİNİN YÖNETİCİLERİNDEN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.