Cizre Ve Silopi’de Rojava’ya Destek Yürüyüşü

Cizre Ve Silopi’de Rojava’ya Destek Yürüyüşü
Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Rojava ve Kobani için destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş nedeni ile Cizre-Silopi Uluslarası Karayolu ulaşıma kapandı.

- Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Rojava ve Kobani için destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş nedeni ile Cizre-Silopi Uluslarası Karayolu ulaşıma kapandı.

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, eş zamanlı olarak Suriye’nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani için yürüyüş düzenlendi. Cizre ve Silopi ilçesinin belirli noktalarında toplanan vatandaşlar, Tarihi İpek Yolu’nda yürüyüşe geçerek Nerdüş Köprüsü’ne kadar yürüdü.

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bir araya gelen vatandaşlar, Tarihi İpek Yolu’nda yürüyüşe geçti. İpek Yolu’nu çift taraflı trafiğe kapatan kalabalık grup, Cizre-Silopi kara yolunun 15 km bulunan Nerdüş Köprüsü’ne kadar yürüdü. Cizre ve Silopi’den Nerdüş Köprüsüne kadar yürüyerek gelen yaklaşık 40 bin kişi burada bir araya geldikten sonra karayolunu trafiğe kapattı.

Uluslararası karayolunda lastikler yakıp, yola taşlardan barikat kuran kitle daha sonra karayolunda oturma eylemi yaptı. Yürüyüş ve oturma eylemi nedeni ile tarihi ipek yolu 5 saatten bu yana ulaşıma kapalı durumda. Karayolunda oturma eylemi yapan kitlenin sabaha kadar burada bekleyeceği ve karayolunun da bu süre zarfı içerisinde ulaşıma kapalı kalacağı belirtildi.

CİZRE VE SİLOPİ’DE ROJAVA’YA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.