Cizre’de “Nehirde Değil, Havuzda Yüz” Kampanyası

Cizre’de “Nehirde Değil, Havuzda Yüz” Kampanyası
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri’ndeki boğulmaların önlenmesi ve çocuklara havuzların yapılması için Cizre ÇEVDER Derneği tarafından “Nehirde değil, Havuz’da Yüz” adı altında imza kampanyası başl...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri’ndeki boğulmaların önlenmesi ve çocuklara havuzların yapılması için Cizre ÇEVDER Derneği tarafından “Nehirde değil, Havuz’da Yüz” adı altında imza kampanyası başlatıldı.

Cizre ÇEVDER, Dicle Nehrinde birçok kişinin boğularak ölmesi herhangi bir önlemin alınmaması nedeniyle “Nehirde Değil, Havuz’da Yüz” adlı imza kampanyası başlattı. Kampanyaya vatandaşlar büyük destek verdi.

ÇEVDER Başkanı Mesut Sevimli, “Cizre’de yaz aylarında 45-50 dereceyi bulan sıcak bir hava var. Bu sıcak havalardan sıkılan çocuklar ve gençler serinlemek için Dicle Nehrine girerler. Maalesef nehir kıyısı boyunca herhangi bir önlem alınmadığı için gençlerimiz ve çocuklarımız boğularak hayatlarını kaybetmektedir. Bizde buna dikkat çekmek ve çocukların, gençlerin güvenli ve temiz bir ortamda yüzüp serinlemeleri için üstü kapalı veya açık havuzların yapılması ve bunu ilgili yetkili birimlere duyurabilmek için imza kampanyası başlattık” dedi.

Kampanyanın bir hafta süreceğini belirten Sevimli, “Hedefimiz 10 bin imza toplamaktır. Toplayacağımız imzaları da Cizre Belediyesi, Cizre Kaymakamlığı, İlçe Özel İdare ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Bu anlamda bütün Cizre Halkından başlattığımız bu kampanyaya destek çıkmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Cizre Beşiktaşlılar Derneği olarak bu anlamlı kampanyaya sonuna kadar destek vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Mirhan, “Bu dernekteki arkadaşlarımız çok anlamlı ve yerinde bir kampanya başlatmıştır. Çünkü her yıl birçok genç ve çocuğumuz maalesef nehirde serinlemek isterken canından oluyor. Temennimiz bu kampanyadan sonra başka boğulmaların olmaması ve yetkililerin de buna duyarsız kalmamasıdır. Bu vesile ile bu kampanyayı başlatan Cizre ÇEVDER Derneğine teşekkür ederim” dedi.

Bu kampanyanın çok yerinde bir kampanya olduğuna vurgu yapan Cizreli Vedat Tanrıverdi, “Ancak böyle bir kampanya için çok geç kalınmış. Çünkü Dicle Nehri üzerinde faaliyet gösteren kum ocakları yıllardır nehir kum ve taş çıkarıyor. Bundan dolayı da hem nehir hem de nehir yatağı büyük bir zarara uğruyor. Haliyle iş makinelerinin açmış olduğu çukurlar gençler ve çocuklar için ölüm tuzağına dönüşüyor. Bu çukurların varlığından habersiz nehre yüzmek için giren çocuklardan birçoğu maalesef hayatlarını kaybediyor. Bundan dolayı bu kampanyaya destek veriyorum ve yetkililerden de buna duyarsız kalmamalarını bekliyoruz” dedi.

Tahirhan Usal adlı vatandaş ise, “Her yıl nehirde 10-15 çocuğumuz hayatını kaybetmektedir. Bu yaşanan ölümlerde ilçemizdeki bir yetersizliği ve ilgisizliği bize gösteriyor. Cizre Sıcak bir memleket ve havuzun olmadığı ilçemizde çocuklarımız güvensiz ve bilinçsiz bir şekilde serinlemek için Dicle nehrine girmekte ve buda boğulmalara sebep olmaktadır. Yıllardır süre gelen bu soruna duyarsız kalmayıp imza kampanyası başlatan Cizre ÇEVDER derneğini tebrik eder, halkımızın buna duyarlı olmasını diler ve yetkililerimizin de yaşanan ölümleri görüp buna karşı daimi bir önlem alırlar” diye konuştu.

ŞIRNAK’IN CİZRE İLÇESİNDE DİCLE NEHRİ’NDEKİ BOĞULMALARIN ÖNLENMESİ VE ÇOCUKLARA HAVUZLARIN YAPILMASI İÇİN CİZRE ÇEVDER DERNEĞİ TARAFINDAN “NEHİRDE DEĞİL, HAVUZ’DA YÜZ” ADI ALTINDA İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.