Cizre’de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu

Cizre’de Nesli Tükenen Kertenkele Türü Bulundu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar tarafından 'Türk semenderi' adlı nesli tükenmekte olan bir su kertenkelesi bulundu.

- Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatandaşlar tarafından 'Türk semenderi' adlı nesli tükenmekte olan bir su kertenkelesi bulundu.

Cizre’de bir vatandaşın bahçesinde yakalayıp İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ekiplerine teslim ettiği 'Türk semenderi' hem suda yaşıyor hem de karada. Kertenkele ailesinden olan Türk semenderinin üzerinde bulunan sarı benekler kertenkeleye ilginin artmasına neden oldu. Cizre’de ilk defa böyle bir canlı türüne rastladıklarını belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Buğday, bu canlı türleri genelde Suriye, Ürdün, Irak tarafında görülebilen bir canlı türüdür. Suda yaşayan bir canlı türüdür. Ancak bizim bölgemizdeki sıcaklığa rağmen görülmesi ve yavru olmasından dolayı bunun annesinin de olacağını düşünüyoruz. Buğday, bulunan canlı ile ilgili il müdürlüğü ile görüşeceklerini, uzmanların canlı üzerinde yapacakları araştırmanın ardından 10 santim boyunda olan Türk semenderini doğaya bırakacağız. Türkçe'de benekli kertenkele olarak bilenen canlının gerçek adı ise Türk semenderidir" dedi.

CİZRE’DE NESLİ TÜKENEN KERTENKELE TÜRÜ BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.