Çocuk Doktoruna Çirkin Saldırı

Çocuk Doktoruna Çirkin Saldırı
Bursa’da bir çocuk doktoru, hasta yakınının saldırısına uğradı. Yaralanan doktor 10 gün iş göremezlik raporu aldı. Edinilen bilgiye göre, dün yeğenini Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getiren...

Bursa’da bir çocuk doktoru, hasta yakınının saldırısına uğradı. Yaralanan doktor 10 gün iş göremezlik raporu aldı.

Edinilen bilgiye göre, dün yeğenini Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne getiren bir kişi, Çocuk Cerrahı Op. Dr. M. İ. A., ile tartıştı. Güvenlik tarafından dışarı çıkartılan hasta yakını, tekrar hastaneye girerek beklemeye başladı. Odasından çıkınca saldırıya uğrayan doktor neye uğradığını şaşırdı. Hasta yakını tarafından tekmelenen doktor M.İ.A., Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tedavisinin ardından taburcu edilen doktora 10 gün iş görmez raporu verildi.

Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Yıldırım, yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Sağlık çalışanları 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekte. Düne göre çok iyiyiz ve daha iyi olacağız. Bakın bu kadar hasta yoğunluğuna rağmen, bu kadar iş yoğunluğuna rağmen işimizi yürütüyoruz. İster istemez bu tür kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu tür olayların gerek genel sekreterlik, gerek bakanlık nezdinde sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Doktorun sağlık durumu hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Doktor arkadaşımıza tıbbi müdahalesi yapıldı, bugün taburcu edildi. Şu an evinde. Bir saat önce yanındaydık, kendisine moral verdik. Çok şükür sağlığı iyi” diye konuştu.

Türk Sağlık Sen ve Ses Bursa Şubesi ile birlikte hastane önünde basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Ertürk ise şöyle konuştu:

“Yaralanan meslektaşımız Çekirge Devlet Hastanesi’nde müşahede altına alınmıştır. Sağlıkta şiddeti güvenlik tedbiri ve cezalarla önlemek mümkün değildir. Nitelikli sağlık hizmeti sunumu için derhal sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenlikleri sağlanmalıdır”.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.