Çocuk Meclisi Üyeleri Gazi Üniversitesi’nde

Çocuk Meclisi Üyeleri Gazi Üniversitesi’nde
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclis üyeleri, Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitim ile tasarımların üç boyutlu nesnelere dönüşüm süreçlerini öğrendiler.Gazi Ünive...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclis üyeleri, Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitim ile tasarımların üç boyutlu nesnelere dönüşüm süreçlerini öğrendiler.

Gazi Üniversitesi Bilişim Garaj Akademisi’ni ziyaret eden çocuklar, bilgisayar programı sayesinde hayallerindeki tasarımları çizip hazırladılar, kendi tasarımların üç boyutlu bir şekilde heyecanını yaşadılar.

Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir’in kurucusu olduğu, Bilişim Garaj Akademisi’nde programlama, robot tasarım, web tasarımı gibi konularda bilgi alan çocuklar, ilk kez Tinkercad üç boyutlu tasarım yazılımı kullandılar.

Çocuklara üretim odaklı bilişim becerileri kazandırmayı amaçlayan akademide, Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Araş.Gör. Ekmel Çetin, Araş.Gör. Akça Okan Yüksel ve Uzm. Ahmet Çelik’in verdiği dersler renkli ve eğlence dolu anlara sahne oldu.

OKULLARDA DA UYGULANMALI

Üç boyutlu (3D) tasarımlara giriş yapan çocuklar, problemlere çözüm geliştirme becerileri kazanmakla ilgili temel bilgilerle tanıştılar. Meclis üyeleri, okullardaki bilişim teknolojileri derslerinin de uygulamalı ve daha renkli biçimde işlenmesinin çok yararlı olacağını söyledi.

İlk kez gördükleri üç boyutlu yazıcı ile ileride çok daha farklı malzemeler tasarlanabileceğini belirten Meclis üyeleri, 3D yazıcı ile oyuncaklar, telefon kapakları ve sevdikleri her türlü eşyayı tasarlayabileceklerini ifade ettiler.

Akademideki sunumda 3D yazıcıları ile ön ayakları olmayan bir köpeğe bir protez ayak yapılışını da izleyen çocuklar, heyecanlarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çocuklar, kağıt üzerinde duran bir çizimin, tüm yüzeyleriyle üç boyutlu bir cisme dönüşmesini izlemenin çok değişik bir tecrübe olduğunu belirttiler.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİS ÜYELERİ, GAZİ ÜNİVERSİTESİ BİLİŞİM GARAJ AKADEMİSİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM İLE TASARIMLARIN ÜÇ BOYUTLU NESNELERE DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ ÖĞRENDİLER.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.