Çocuklar Hayallerini Kağıda Döktü

Çocuklar Hayallerini Kağıda Döktü
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Suriyeli ve Türkiyeli çocuklardan hayallerinin resmini yapmalarını istedi. Çizilen resimlerdeki eşyalar Ramazan Bayramı’nda çocuklara hediye edilecek.AK Parti Ge...

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Suriyeli ve Türkiyeli çocuklardan hayallerinin resmini yapmalarını istedi. Çizilen resimlerdeki eşyalar Ramazan Bayramı’nda çocuklara hediye edilecek.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan Beştepe Millet Camii’nde düzenlediği etkinlikte Suriyeli ve Türkiyeli çocuklardan hayallerini resim olarak çizmelerini istedi. Yaklaşık 50 çocuğun katıldığı etkinlikte beyaz kâğıtlara kuru boyalarla tablet çizen de vardı, Suriye’deki evini çizen de. 81 ilde gerçekleştirilen bu etkinlikte çizilen resimlerdeki eşyaların Ramazan Bayramı’nda çocuklara hediye edileceği öğrenildi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Zeynep Yıldız ve Emrah Uzar, söz konusu etkinliğin 81 ilde, oruç tutan çocuklarla düzenlediğini belirterek, kağıtlara çizilenlerin çocuklara Ramazan Bayramı’nda hediye edileceğini ifade ettiler. Araların Suriyeli çocuklarında bulunduğunu belirten Yıldız ve Uzar, çizilen resimler arasında telefondan bayrağa kadar değişik çizimlerin yer aldığını söylediler.

Resim çizme etkinliğine katılan çocuklardan birisinin uzaktan kumandalı araba ve tablet çizdiği görüldü. Suriye’den geldiğini ifade eden çocuk, Suriye’deki savaştan kaçmadan önce uzaktan kumandalı arabaya sahip olduğunu ancak savaştan dolayı Türkiye’ye göç sırasında kaybettiğini kaydetti.

Suriye haritası çizen bir başka çocuk ise, kağıda “Vatanıma dönmek istiyorum” yazısı yazdı. Suriyeli çocuk, bayramda vatanına gitmek istediğini ifade etti.

RESİM ÇİZENLER ARASINDA TÜRK BAYRAĞINI BİR ÇOCUK DA VARDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.