Çocuklar İçin Kapı Kapı Dolaşıyorlar

Çocuklar İçin Kapı Kapı Dolaşıyorlar
İstanbul Üniversitesi öğrencileri çocuklar için kapı kapı dolaşıp kitap topluyor. Başlattıkları sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde bir okula kütüphane kurmak isteyen Psikolojik Danışmanlık ve Re...

İstanbul Üniversitesi öğrencileri çocuklar için kapı kapı dolaşıp kitap topluyor.

Başlattıkları sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde bir okula kütüphane kurmak isteyen Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) 1. sınıf öğrencileri çalışmalara başladı. Kütüphane için Mardin Kızıltepe ilçesi Şenyurt köyünü seçen öğrenciler, kapı kapı dolaşıp kitap topluyor. Tüm uğraşlarına rağmen istedikleri ilgiyi görememekten yakınan üniversite öğrencileri, gelecek yardımları bekliyor. Ülkedeki okullarda kütüphane oranının çok düşük olduğunu söyleyen Utku Çaybaş isimli öğrenci, bu nedenle böyle bir adım attıklarını dile getirdi. Yardım için kermes düzenlediklerini ve yayınevlerini gezdiklerini belirten Çaybaş, “Bunun yanı sıra sosyal medyayı çok aktif olarak kullandık ve ulaşabildiğimiz herkese ulaşmaya çalıştık fakat yine de istediğimiz seviyeye gelemedik” dedi.

Şenyurt Ortaokulu’nun bir bölümüne kütüphane de kuracaklarını anlatan Utku Çaybaş, “Tüm uğraşlarımıza rağmen sadece bin kitap toplayabildik. Bunun dışında az bir miktar da para. Sırf çocuklar ve ülkemizin geleceği için attığımız böyle bir adımda herkesten destek bekliyoruz. Kitap ya da para yardımında bulunmak isteyenler www.facebook.com/mardinekitap veya www.twitter.com/mardinekitap adreslerinden bizlere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.