Çocuklar, Toprak Ve Su Konusunda Bilinçlendirilecek

Çocuklar, Toprak Ve Su Konusunda Bilinçlendirilecek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen “Ben Geleceği Çiziyorum” projesi kapsamında, çocuklar toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve korunmasıyla ilgil...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen “Ben Geleceği Çiziyorum” projesi kapsamında, çocuklar toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve korunmasıyla ilgili bilinçlendirilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü çocuklara yönelik önemli bir proje geliştirdi. “Ben Geleceği Çiziyorum” adlı proje çocukların toprak ve su kaynaklarının kullanımı ve korunmasına yönelik bilinç düzeylerini artırmayı hedefliyor. Temel olarak okulöncesi, ilkokul 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri, dolaylı olarak anne, baba ve öğretmenleri de hedefleyen proje kapsamında birçok etkinlik yapılacak. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir şekilde hayata geçirilecek. Proje kapsamında otuz büyükşehirdeki tüm okulöncesi ve 1. sınıf öğrencilerine toprak ve su temalı yap-boz ve boyama kitapları, ilköğretim 2., 3., ve 4. sınıf öğrencilerine yine aynı temaları içerenyap-boz ve hikâye kitapları hazırlanarak, set şeklinde dağıtılacak. Öğretmen, ebeveynler için de el kitabı ve broşür hazırlanacak.

TİYATRO OYUNLARI SAHNELENECEK

Ayrıca okulöncesi, 1.,2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik animasyon film çalışmaları yapılacak ve CD’ler ile okullara dağıtılacak. Bu kapsamda TRT’de günün belirli saatlerinde çizgi filmler yayınlanacak olup toprak ve su temalarını içeren kamu spotları da hazırlanacak.

Ayrıca projeyle otuz büyükşehrin tamamında “Geleceği Çizen Çocuklar” hatıra ormanlarının kurulması, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve okullara konuyla ilgili afiş ve broşürler dağıtılması, Devlet Tiyatrolarında toprak ve su temalı bir tiyatro oyunu sahnelenmesi, temalarla ilgili resim yarışmaları düzenlenmesi, bütün il birincilerinin haziran ayının ilk haftası kutlanan Toprak Bayramına denk gelecek tarihte Ankara’da resimleri sergilenmesi gibi bir dizi faaliyet hayata geçirilecek.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Milli Eğitim Bakanlığı, Toprak Bilimi Derneği gibi kuruluşların da destek ve katkı verdiği proje kapsamında yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verilecek.

Projenin ilk adımı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak ve Milli Eğitim Bakanlığı adına Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından 30 Haziran 2015 tarihinde imzalanan protokolle atıldı. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının başında ise projenin lansmanı gerçekleştirilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.