Çocuklara Lunapark, Büyüklere İftar

Çocuklara Lunapark, Büyüklere İftar
Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Yuntdağı'nın en uzak mahallerinden Maldan'a ulaşan Yunusemre Belediyesi, vatandaşlara çifte mutluluk yaşattı. Çocuklar lunaparkta götürüldü, akşam ise köy meydanında verilen iftarın ardından Ramazan eğlencesi düzenlendi

- Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Yuntdağı'nın en uzak mahallerinden Maldan'a ulaşan Yunusemre Belediyesi, vatandaşlara çifte mutluluk yaşattı. Çocuklar lunaparkta götürüldü, akşam ise köy meydanında verilen iftarın ardından Ramazan eğlencesi düzenlendi.

Yunusemre Belediyesi daha önce lunaparka hiç gitmemiş çocukları lunaparkla buluşturmaya devem ederken, bir yandan da her mahallede iftar sofrası kurarak vatandaşların dolu dolu bir Ramazan gecesi geçirmelerini sağlıyor.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte köy durumundayken mahalle olan Maldan'da hem çocuklar hem de vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Gündüz çocukları güvenilir bir şekilde evden alarak ilk kez lunaparkta eğlenmelerini sağlayan Yunusemre Belediyesi, akşam da gerçekleştirdiği etkinliklerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Çocuklarının ilk defa lunaparkta eğlenmesinin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise gerçekleşen etkinlikler dolayısıyla Başkan Çerçi'ye teşekkür etti.

"Ben Hiç Lunapark Görmedim" projesini hayata geçiren Yunusemre Belediyesi Maldan'dan 23 çocuğu ilk kez lunaparkla tanıştırdı.

Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel öncülüğünde belediye ekipleri tarafından velilerden izin alınarak güvenilir bir şekilde şehir merkezine getirilen çocuklar lunaparkta gondol, çarpışan araba, dönme dolaba binerek eğlencenin tadını çıkardı.

Doyasıya eğlenen çocukların mutluluğuna Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi de ortak oldu. Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Hayatlarında ilk defa lunaparkta eğlenen çocuklar Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye teşekkür etti.

MALDAN'DA RAMAZAN GECESİ

Yunusemre Belediyesi Ramazan ayı etkinliğini Maldan Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Köy meydanında kurulan iftar sofrasında yüzlerce kişi ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. İftara Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak ve bazı birim müdürleri katıldı. Çocuklarının ilk defa lunaparkta eğlenmesinin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar gerçekleşen etkinlikler dolayısıyla Başkan Çerçi'ye teşekkür etti.

Köy meydanında bir araya gelen vatandaşlara iftar öncesi ve sonrası Türk Tasavvuf Musikisi konseri verildi. Ardından gerçekleşen etkinliklerde çocuklar Hacivat ve Karagöz oyunu ile doyasıya eğlendi. Gönüllerince eğlenen çocuklara Osmanlı macunu ve balon dağıtıldı. Gecenin sonunda sahne alan minik semazenler büyük beğeni topladı. Gündüz Lunaparkta eğlenen ve gecede dolu dolu bir Ramazan gecesi geçiren çocuklar çifte mutluluk yaşadı.

Daha öncede Maldan'a çok geldiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Seçimlerden önce ve sonra Maldan'da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bir mübarek Ramazan akşamında çoluk çocuk ile birlikte iftar yapalım istedik. Ramazan'ın maneviyatına yakışan bir Ramazan'ı Maldan'da hep beraber yaşayalım arzu ettik. Maldan ilk kez böyle bir etkinlik gördü. Vatandaşlarımıza bu sevinci yaşatmak bize nasip oldu ne mutlu bize. Yunusemre'mizin merkezde 24 mahallesi var. Yuntdağı ve civarında 62 mahallemiz var. 3 tane de eskiden belde olan mahallerimiz var. Hepsi toplamda 89 mahalle yapıyor. Tabi Ramazan ayımız 30 gün. Bu sene nüfus büyüklüğüne dikkat ederek bu sene bazı mahallerimizde yaptık. Hepsine yetişmemiz mümkün değil. Bir kısmına Allah ömür verirse seneye inşallah oralarda da etkinliklerimizi yapacağız. Biz bu sen Yunusemre Belediyesi olarak bu etkinliklerimizi başlattık. Halkımızdan olumlu tepkiler aldık. Birlikteliğe kaynaşmaya da vesile olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Huzur içerisinde inşallah onu da gerçekleştireceğiz. Sizlere bir şey söylememize gerek yok. Sizler zaten ne yapacağınızı iyi bilen kardeşlerimizsiniz" dedi.

ÇOCUKLARA LUNAPARK, BÜYÜKLERE İFTAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.