Çocuklardan Bm Önünde Filistin Eylemi

Çocuklardan Bm Önünde Filistin Eylemi
Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi (AGEM) üyesi çocuklar, Gazze’de akan kanın durdurulması için Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği önüne gazeteden yapılmış bir çelenk bıraktı.

– Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi (AGEM) üyesi çocuklar, Gazze’de akan kanın durdurulması için Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği önüne gazeteden yapılmış bir çelenk bıraktı.

AGEM üyeleri, BM binası önünde toplandı. Grup içindeki küçük yaştaki çocuklar, Gazze’de akan kanın durdurulması amacıyla BM binası önüne gazete sayfasından yapılmış bir çelenk bıraktı. Grup adına çocuklar tarafından yapılan açıklamada, “193 ülkeden 63 ülkenin Müslüman olduğunu biliyoruz ve hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Allah’ın verdiği canın kullar tarafından alınmasına anlam veremiyoruz. Hiç kimsenin hak etmediği ölüm şekilleriyle canları alınıyor ve artık yukarıda olan birilerinin buna dur demesi gerekiyor. Biran önce akan kanların durmasını istiyoruz” denildi.

Hasan isimli çocuk ise, “Biz Suriye, Irak ve Gazze’deki tüm Müslüman kardeşlerimizin öldüğünü biliyoruz ve buna sessiz kalan insanları da buraya çağırıyoruz. Size sesleniyorum Müslümanları öldüren insanlar; nerede sizin insanlığınız?” dedi.

Gazze, Suriye, Irak gibi ülkelerde bu tür savaşların çok sık görüldüğünü belirten bir başka AGEM üyesi, “Allah’ın verdiği canı kulların alması gibi çok acı bir şey bu. Biz artık bu akan kanların durmasını ve daha fazla Müslüman kardeşlerimizin ölmemesini istiyoruz. Bitsin bu savaşlar, sesimizi duysunlar artık” diye konuştu.

AGEM üyesi çocuklar, yaptıkları basın açıklamalarının ardından dağıldı.

ÇOCUKLARDAN BM ÖNÜNDE FİLİSTİN EYLEMİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.