Çomü’lü Profesör Gönüllü Denetmen Girişimi Başlattı

Çomü’lü Profesör Gönüllü Denetmen Girişimi Başlattı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, maden kazalarını azaltmak için ‘gönüllü denetmen’ girişimi başlattı.

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, maden kazalarını azaltmak için ‘gönüllü denetmen’ girişimi başlattı.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Karaman'da yaşanan maden kazasının ardından maden güvenliğinin sağlanması için ‘gönüllü denetmen’ girişimi başlattı. Prof. Dr. Perinçek, “Bu tip kazalarda insanın kendisini sorgulaması lazım. Bu ülkenin bir çalışanı, bir teknik elemanı olarak gönüllü denetçilik görevini üstlenmek istiyorum. Bu denetçiliği yaparken, AKUT örneğinde olduğu gibi jeolog, jeofizikçi ve maden mühendisi yüzlerce meslektaşım yanımda yer alacaklardır. Her şeyi devletten beklemememiz lazım. Halk olarak bizim de denetleme mekanizmamız gelişmesi lazım. Bu mekanizmanın iyi gelişmesi, sosyal toplum olmanın bir gereğidir. Dolayısıyla bir kampanya başlatmak istiyorum. Özellikle maden ocaklarında, Çanakkale civarından başlamak üzere her yere gitmeye hazırım. Bu konuda üniversitemizin de gerekli desteği vereceğinden eminim. Bizim ülkemizde denetçiler görevlerini tam manasıyla yapıyorlar mı? Ben yaptıklarına inanmıyorum. Oraya gidip, bir kahve içip, sonra denetime inip kısa zamanda bu işi çözmek mümkün değil. Bu uzun soluklu bir işlem. Denetleme işi bir günde olacak bir şey değil. Sürekli olması lazım o alanda bu işin. Eğer biz bu işi hakkıyla ve sürekli yaparsak başarıya ulaşırız. Ama bir, iki saatlik ziyaretlerle bu işin olacağını sanmıyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.