Çöpten Elektrik Üretimi Başladı

Çöpten Elektrik Üretimi Başladı
Amasya’da çöp depolama tesisinde metan gazından elektrik üretimine başlandı.Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) tarafından 2010 yılında kurulan katı atık depolama tesisinde sıkışan metan gazından meydana...

Amasya’da çöp depolama tesisinde metan gazından elektrik üretimine başlandı.

Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) tarafından 2010 yılında kurulan katı atık depolama tesisinde sıkışan metan gazından meydana gelebilecek yangın, hava kirliliği ve koku gibi çevre sorunlarını engelleyip bunu kullanılabilir enerjiye dönüştürmek için geçen yıl başlatılan elektrik üretim tesisi kurma çalışmaları tamamlandı.

Aynı zamanda birlik başkanı olan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, tesisteki deneme üretimi çalışmasını takip etti.

Birlik müdürü Maşide Bütüner ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen’in de katıldığı incelemede Elektrik-Elektronik Mühendisi Osman Nuri Vardı ile Şehir Planlamacısı Murat Aslan’dan tesis çalışmaları hakkında bilgi alan Özdemir, yüzde 25’i özkaynaklar, yüzde 75’i de Avrupa Birliği hibe fonlarının kullanımıyla hayata geçirilen projede gelinen aşamayı çok önemli bulduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.