Çorum'da Su Taşkını

Çorumda Su Taşkını
Çorum'un Osmancık ilçesinde, dolan Obruk Barajı'ndan kontrollü olarak salınan su miktarının 430 metreküpe yükselmesiyle Çorum-Osmancık karayolu trafiğe kapandı. Taşkın nedeniyle ilçedeki kiremit ve tuğla fabrikalarına ait depolar da sular altında kaldı.

- Çorum'un Osmancık ilçesinde, dolan Obruk Barajı'ndan kontrollü olarak salınan su miktarının 430 metreküpe yükselmesiyle Çorum-Osmancık karayolu trafiğe kapandı. Taşkın nedeniyle ilçedeki kiremit ve tuğla fabrikalarına ait depolar da sular altında kaldı.

Sert geçen kış mevsiminin ardından karların erimesiyle doluluk oranı yüzde 100'e ulaşan Obruk Barajı'nda kontrollü olarak su tahliyesine başlandı. Tahliye sonucu ilçede ırmak yatağındaki çay bahçeleri ve asma köprünün sular altından kalmasının ardından, bugün de Çorum-Osmancık karayolu ile bölgedeki kiremit ve tuğla fabrikalarının depoları ile binlerce dönüm çeltik arazisi sular altında kaldı. İlçe yöneticileri, sürücülerin can güvenliğini göz önüne alarak öğle saatlerinden itibaren yolu trafiğe kapattı.

İlçeye ulaşımlar tali yoldan kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

Taşkından en büyük zararı ise tuğla-kiremit fabrikaları gördü. Osmancık Toprak Sanayi Bölgesi'nde tuğla ve kiremit fabrikalarının açık depoları sular içerisinde kaldı. Toprak Sanayi çalışanları, taşkının ulaşamadığı depolardaki kiremit ve tuğlaları başka bölgeye taşıyor.

Osmancık ilçe merkezinde ise çay bahçeleri ve bazı işyerleri su altında kaldı. Osmancık Belediyesi'nin alt katında bulunan bir kahvehane ile köy minibüsleri terminalinde bulunan caminin bodrumu ve bölgedeki gece kulüplerini su bastı.

Bölgede yaşanan su taşkınları nedeniyle ilçede kriz masası oluşturuldu. Daha önce olası bir taşkına karşı önlemlerini alan yetkililer, alınan tedbirleri tekrar masaya yatırarak görüşmeye başladı. Kızılırmak yatağında bulunan işyerlerinin depo ve zemin katları boşaltılırken, anonslarla vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

ÇORUM'DA SU TAŞKINI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.